Ilieș Bogdan - candidat independent Consiliul Local Zalău
SHOP/MAGAZIN

În lumina recentelor declarații ale președintelui ucrainean Zelenski, o serie de întrebări trebuie să ne punem în ceea ce privește politica României privind ajutorul militar acordat Ucrainei. Dacă guvernul român și-a schimbat abordarea în direcția transparenței, era de așteptat ca poporul român să fie informat direct, nu prin intermediul unor declarații neașteptate. În caz contrar, Zelenski pare să fi “dat în gât” guvernul lui Iohannis printr-o declarație care lasă loc de interpretări.

Un aspect hilar al situației este mulțumirea exprimată de Zelenski față de poporul român pentru sprijinul militar, care a subliniat “susținerea populară ce stă la baza politicii guvernului român”, ceea ce este o minciună enormă; dacă ar fi fost așa, guvernul român ar fi informat poporul cu deciziile pe care le ia, și anume că implică țara printr-un “ajutor” militar trimis către Ucraina.

USR Salaj

Guvernul român are datoria de a oferi o explicație poporului român. De ce s-a păstrat tăcerea până când a vorbit Zelenski, în timp ce alții, care acum îl resping pe liderul ucrainean, se lăudau cu ajutorul oferit? Aceste întrebări ar putea aduce claritate și ar putea ajuta publicul să evalueze declarația președintelui ucrainean.

“Declarațiile lui Volodimir Zelenski survin într-un context în care Guvernul României nu a făcut niciodată declarații publice despre ajutorul concret pe care țara noastră l-a furnizat Ucrainei”, a declarat fostul ministru de Externe, Bogdan Aurescu. Tot el a explicat într-un interviu că România nu dezvăluie aceste informații pentru că “aceasta este politica Guvernului nostru”; ori România nu are doar un Guvern, ci mai are și un parlament și o Constituție pe care guvernul liberal-usrist-psdeist sistematic le-a ignorat, ce să mai vorbim de voința poporului de a nu fi implicat în războiul altora pentru interesele americanilor.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii