PARTIDUL ALTERNATIVA DREAPTĂ A LANSAT PROGRAMUL ELECTORAL PE 2024 1România este sub asediu, iar românii se află în lupta pentru supraviețuire!

Mulți compatrioți nu își dau seama, însă bunăstarea, tradițiile, credințele, libertățile și interesele noastre și ale celor dragi sunt în mare pericol. O clasă politică incompetentă, lipsită de imaginație, vândută unor interese obscure, indiferentă la nevoile noastre conduce țara spre prăpastie. 

Oare să fim sortiți pieirii ca națiune? Oare vom alege să privim nepăsători cum se prăbușește totul în jur? Oare nu ne rămâne decât să ne îngropăm speranțele? Oare vom permite ca visele noastre și ale copiilor noștri să fie distruse de neglijența unor politicieni corupți?

Tăcerea și ignoranța noastră îi avantajează pe cei ce sunt la putere de 33 de ani. Din nefericire, într-un viitor apropiat, această atitudine pasivă ne poate fi fatală.

Țara a ajuns să fie condusă de incompetenți care nu urmăresc decât căpătuiala și cărora nu le pasă nicidecum de binele românilor. Acum este momentul să ne trezim din letargie și să ne ridicăm la luptă!

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii

Valorile noastre autentice, cultura națională și tradițiile strămoșești sunt cele ce conferă românilor identitatea ca popor străvechi. Ele ne-au făcut să fim ceea ce suntem. Astăzi, sub pretextul unei false emancipări și a modernizării, aceste valori dragi au început să fie atacate și treptat înlocuite cu idei și ideologii străine și periculoase, promovate de curentul politic auto-intitulat progresist.

De asemenea, românii se confruntă cu atacuri constante și puternice asupra libertăților noastre și asupra proprietății private.

Veniturile noastre și stabilitatea locului de muncă sunt afectate de politicile publice defectuoase și aparatul administrativ supra-dimensionat.

Afacerile noastre locale, esența comunităților noastre, se sufocă sub povara birocrației și a impozitelor crescute. Antreprenorii, care reprezintă sufletul economiei, sunt transformați în sclavii unui stat nesătul.

Proprietățile noastre (casele, apartamentele) se luptă să facă față inflației, dobânzilor uriașe și a costurilor de întreținere insuportabile. Am ajuns să ne întrebăm tot mai des dacă vom putea menține un acoperiș deasupra capului.

Libertățile și drepturile noastre ne sunt limitate de reglementări tot mai drastice. Deși Constituția României ar trebui să ne garanteze drepturile și libertățile, în practică simțim că suntem cenzurați și constrânși de supra-reglementări impuse de către autoritățile centrale și locale, care nu țin cont de valorile și interesele noastre.

Familia noastră, temelia societății, întâmpină obstacole uriașe. Ne întrebăm cum va arăta viitorul copiilor noștri într-o lume haotică și fără niciun reper moral.

Educația, cultura și identitatea noastră sunt asaltate de adepții curentului globalist-progresist care doresc să rescrie istoria și să ne rușinăm că suntem români. Suntem în punctul în care a devenit esențial să luptăm pentru a rămâne ceea ce suntem.

Securitatea și suveranitatea noastră sunt în primejdie atât din punct de vedere militar, cât și ideologic. Dușmanii din trecut sunt încă prezenți printre noi, folosindu-se de o clasă politică lipsite de educație si de fermitate. Am ajuns în punctul în care putem deveni un popor fragmentat, fragil în fața eventualilor atacatori.

Sănătatea noastră și a celor dragi este în pericol. Sistemul nostru medical se clatină sub greutatea neglijenței și a incompetenței. Atunci când avem probleme medicale, în România a devenit firesc să ne întrebăm dacă chiar vom găsi vreun ajutor și sprijin în spitale sau policlinici.

Justiția noastră se confruntă cu o presiune foarte mare din partea politicienilor corupți  care vor să controleze sistemul în beneficiul grupurilor infracționale organizate.

Serviciile publice și infrastructura țării se prăbușesc din cauza indiferenței administrațiilor locale și centrale care s-au succedat la putere. Viața noastră este pusă în pericol din cauza lipsei infrastructurii rutiere care provoacă nenumărate accidente mortale pe șoselele noastre. România pare a fi un mare șantier unde ori se lucrează scump și prost, ori nu se lucrează deloc. Peste tot se găsesc șantiere abandonate.

În sfârșit, Constituția României generează criză după criză, complicând procesul de guvernare și afectând negativ viața românilor prin prevederi ce împiedică realizarea reformelor necesare din sistemul bugetar. Ceea ce ar trebui să ne protejeze, lovește puternic în libertățile și interesele noastre. E timpul să avem o lege fundamentală care să reflecte cu adevărat interesul național.

    Suntem la răscruce și avem o alegere de făcut. Lăsăm totul să se prăbușească în jurul nostru sau ne unim pentru a lupta? 

Copiii noștri așteaptă să vadă dacă vom sta deoparte și vom permite ca totul să fie distrus de  lupi cu blană de oaie, neo-comuniștii, îmbrăcați în hainele modernității. E timpul să le arătăm urmașilor noștri că suntem cu adevărat apărătorii viitorului lor.

Alternativa Dreaptă este mișcarea oamenilor cărora le pasă. Noi ne propunem nu doar să dăm glas nemulțumirilor populare, ci să oferim românilor speranța unui viitor bun și puterea de a lupta pentru acesta. E timpul să ne luăm soarta în mâini și să nu așteptăm salvarea de la alții!

Este timpul să ne trezim și să ne implicăm!

SĂ AVEM GRIJĂ DE CE ESTE AL NOSTRU!

 1. BANII TĂI SUNT ÎN PERICOL!  

Ne confruntăm cu foarte multe probleme economice, iar mulți dintre noi încă nu înțelegem amploarea acestora. Veniturile noastre, securitatea noastră financiară, prosperitatea familiilor noastre sunt amenințate!

Criza economică a sărăcit clasa de mijloc și a pus capăt oricărei posibilități de progres material pentru români. Scăderea puterii de cumpărare împiedică familiile să-și sporească economiile. Inflația ne devorează veniturile, iar majoritatea locurilor de muncă sunt prost plătite.

Politicile guvernanților din domeniul energiei ne-au condamnat la sărăcie. Sunt miliarde de euro care astăzi sunt irosite pe agenții inutile, mașini oficiale, personal ineficient sau subvenții pentru partidele politice. Toate aceste resurse ar trebui folosite pentru a reduce povara fiscală. Soluția nu este să dăm mai mulți bani statului, ci să lăsăm mai mulți bani cetățenilor, pentru a avea familii cu economii sănătoase, servicii de calitate și locuri de muncă stabile și bine plătite.

În timp ce interesele baronilor locali decid politicile publice, economia națională se prăbușește. Politicienii socialiști de la putere au inventat „capitalismul de cumetrie”, fiind preocupați numai de propriile lor interese. 

Zeci de mii de români care se află în căutarea unui trai decent aleg să plece anual în străinătate, deseori cu prețul separării de familii, în timp ce firmele din România sunt nevoite să angajeze muncitori sosiți de pe alte continente. Pe lângă înrobirea economică totală, România riscă să își piardă identitatea și cultura.

Avem nevoie de o economie reală pusă în slujba familiilor și a comunităților locale, pentru a putea oferi cetățenilor oricărei localități din România serviciile esențiale de care au nevoie. 

Bătrânii noștri au fost șantajați cu pensiile lor în scopuri partizane, puterea jucându-se cu mijloacele de trai ale multor familii. Este absolut necesar să se asigure sustenabilitatea sistemului de pensii prin reducerea acelor cheltuieli care sunt o sursă de risipă și inegalitate.

Este esențial să se promoveze echilibrul dintre viața profesională și cea privată și să se implementeze reduceri de impozite, atât pentru persoanele care desfășoară activități independente, cât și pentru părinții care decid să se dedice exclusiv îngrijirii și educării copiilor lor.

Tinerilor noștri li s-au dat trei variante din partea statului: șomaj, salarii derizorii suprataxate sau emigrarea în alte țări. Numai în ultimul an, 20.000 dintre ei au ales această din urmă variantă! Este esențial să punem capăt taxelor excesive pe muncă și să limităm puterea birocrației, factori care ne distrug prosperitatea și viitorul.

Într-o situație ca aceasta, Alternativa Dreaptă pledează pentru o economie preocupată de protejarea buzunarelor românilor și ajutarea cetățenilor pentru a trece peste aceste obstacole.

În timp ce românii bat recorduri în ceea ce privește gradul de sărăcie, guvernul își propune să bată recorduri în majorarea taxelor, arătând astfel că bunăstarea politicienilor primează în fața situației precare în care se află majoritatea cetățenilor. Alternativa Dreaptă se angajează să facă presiuni pentru reducerea drastic taxele și impozitele. Aceasta scădere se va face pe seama reducerii radicale a cheltuielilor bugetare neproductive, care nu au ca rezultat îmbunătățirea calității vieții, începând cu reforma administrativă, eliminarea sporurilor speciale nejustificate și eliminarea subvențiilor acordate partidelor politice.  

Nu există „banii statului”. Există banii cetățenilor, adică banii celor care își plătesc impozitele. Românii merită să cunoască destinația impozitelor plătite.

De asemenea, reglementările în ceea ce privește reducerea emisiilor de dioxid de carbon sunt neproductive, distrug industria energetică și sărăcesc populația. Taxele ecologice sunt doar un instrument de colectare de fonduri suplimentare pentru bunăstarea birocraților. Legile climatice ne împiedică să ne exploatăm propriile resurse, împovărându-ne industria și condamnându-ne la dependența energetică.

Alternativa Dreaptă pledează pentru revenirea la o economie centrată pe nevoile cetățenilor, nu pe interesele personale ale baronilor locali. Situația actuală foarte dificilă ne impune să implementăm cu prioritate proiectele de reducere a risipei banului public, care să ajute familiile românilor să trăiască decent. 

Nu mai putem sta pe margine și să privim ce se petrece! Împreună putem să îi tragem la răspundere pe cei care risipesc banii cetățenilor. Trebuie să ne apărăm veniturile și să aducem schimbarea pe care o dorim cu adevărat. Împreună putem avea o voce puternică, iar viitorul nostru depinde de acțiunile noastre. 

AI GRIJĂ DE BANII TĂI! NIMENI ALTCINEVA NU ARE!

 

 1. AI GRIJĂ DE AFACERILE LOCALE!

Micile afaceri românești ne aduc aminte de eforturile înaintașilor care au clădit această națiune prin sacrificiu și multă muncă.

Costurile de funcționare ale micilor întreprinderi aflate mereu în creștere, birocrația opresivă și taxele uriașe pun presiune pe antreprenorii locali. Pandemia a lovit puternic economia, iar o mare parte dintre afacerile mici și mijlocii au fost închise. Fără micile afaceri locale, comunitățile noastre devin simple cartiere lipsite de personalitate. Comunitățile sunt astfel mult mai sărace și sunt afectate pe termen lung, căci profitul obținut și taxele plătite de către micii producători sau comercianți la nivel local continuă să circule în aceeași zonă, ajutând astfel la prosperitatea economică a respectivei localități.

Fiecare produs românesc are în spate o poveste și este creat cu multă pasiune. Însă brutăriile cu mirosul lor familiar, atelierele artizanale, restaurantele primitoare și piețele pline de legume și fructe cu gust tind să devină istorie.

E timpul să ne unim și să acționăm până nu e prea târziu. Alternativa Dreaptă își propune să aducă înapoi vitalitatea comunităților noastre prin protejarea și susținerea afacerilor locale.

Dispariția treptată a micilor afaceri de familie a afectat relațiile dintre membrii comunităților locale și a sărăcit relațiile sociale dintre oameni. La piață, la băcănie sau la croitorie, vecinii se cunoșteau și își împărtășeau poveștile de viață. Oamenii își dezvăluiau preocupările și stabileau legături importante de încredere, sprijin și ajutor.

Marile lanțuri comerciale, care au acaparat cu ajutorul statului aproape tot comerțul, produc acolo unde au costuri mai mici și vând acolo unde este mai scump, în lipsa concurenței locale.

Pământul nostru fertil, clima propice și meșteșugul transmis din generație în generație se pot concretiza într-un produs local de cea mai înaltă calitate. Din acest motiv, este necesară promovarea târgurilor cu produse tradiționale la nivel provincial, regional, național și internațional, acordând prioritate micilor producători.

Alternativa Dreaptă considera că toate afacerile locale sunt esențiale, pentru că în spatele fiecărei mici afaceri există familii care muncesc cu pasiune.

Având în vedere aceste lucruri, Alternativa Dreaptă își propune să protejeze mediul privat local. Ne dorim o administrație care să ușureze viața antreprenorilor noștri, care să ușureze birocrația, care să faciliteze tranziția de la o generație la alta, care să reducă impozitele pentru cei care desfășoară activități independente și care să compenseze pierderile suferite în pandemie.

Alternativa Dreaptă se angajează să apere antreprenorii români, să faciliteze înființarea centrelor locale de colectare și crearea primelor rute comerciale destinate promovării produselor românești.

AI GRIJĂ DE CE E AL NOSTRU!

 1. AI GRIJĂ DE PROPRIETATEA TA!

Achiziția și întreținerea unei locuințe este una dintre cele mai mari probleme care ne afectează calitatea vieții.

Utilitățile au devenit o povară din cauza faptului că prețurile la energie au crescut foarte mult, ratele au devenit insuportabile din cauza dobânzilor care se măresc în fiecare trimestru, iar impozitele guvernamentale ne sufocă financiar, datorită lăcomiei sinecuriștilor.

Deținerea unei case a devenit o iluzie pentru mulți români și i-a adus în situația în care să fie nevoiți să părăsească locurile în care au crescut și să se stabilească în afara granițelor. Mulți români se află în imposibilitatea de a-și plăti ratele sau chiria, iar foarte multe familii au ajuns să fie evacuate.

Costul mare al vieții face ca tinerii să nu trăiască sau să se dezvolte în localitățile în care s-au născut, iar lipsa de oportunități îi obligă pe cei din mediul rural să se înghesuie în orașe sau să emigreze în alte țări. Pierderea drastică a puterii de cumpărare a familiilor, creșterea dobânzilor și inflația galopantă, împreună cu prețurile mari ale locuințelor, au făcut aproape imposibil ca tinerii să poată să întemeieze o familie.

Orașele și satele trebuie să fie locuri în care oamenii pot să trăiască bine, nu doar să supraviețuiască. Este necesar să se acorde ajutor financiar și să se mărească deducerile la impozit pentru cetățenii care dezvoltă afaceri pe proprietatea lor. Prin intermediul afacerilor se sporește bugetul local și astfel comunitatea locală prosperă din punct de vedere financiar.

Alternativa Dreaptă este lângă tine pentru a apăra dreptul tău la proprietate. Vom reduce impozitele și taxele și vom crea un program de deduceri fiscale pentru ca românii să aibă șansa să trăiască în comunitățile lor de-a lungul vieții sau ca cei care au fost nevoiți să plece peste hotare să se întoarcă acasă.

Împreună, a sosit timpul să ne luăm destinele în mâini. Trebuie să luptăm pentru păstrarea dreptului la proprietate și să punem capăt taxelor excesive care contribuie la degradarea comunităților noastre și la evacuarea românilor din propriile case. 

AI GRIJĂ DE CASA TA! 

 

 1. FAMILIILE NOASTRE SUNT SUB ATAC!

Familia este instituția fundamentală a societății, anterioară statului și care merită tot sprijinul și îngrijirea. România nu este doar o națiune, ci o comunitate de familii. Împreună, putem construi un viitor solid pentru copiii noștri, pentru bătrânii noștri și pentru întreaga națiune română.

Viitorul nostru ca națiune este pus în pericol pentru că familiile românilor nu mai au resursele necesare pentru a înfrunta provocările și pentru a se bucura de viață împreună. Familia a fost și va fi întotdeauna refugiul și sprijinul cel mai prețios în fața oricărei crize. Au fost situații neplăcute când copiii și nepoții au trăit din pensia bunicilor sau bunici care au fost întreținuți din veniturile copiilor și nepoților. În clipele grele, ne-am bazat pe solidaritatea familiei.

Politicile publice trebuie să țină cont, în primul rând, de impactul pe care îl au asupra familiilor și guvernul trebuie să înțeleagă faptul că familiile au un rol primordial în dezvoltarea societății.

Din păcate, astăzi suntem martorii unor situații financiare dificile și a nevoii de sprijin în rândul familiilor noastre. Creditele ipotecare, chiriile dificil de achitat, energia și produsele de bază tot mai scumpe și taxele mult prea mari afectează direct viața fiecărei familii.

Tinerii sunt viitorul și prezentul națiunii noastre, iar statul trebuie să contribuie la înlăturarea tuturor obstacolelor care împiedică participarea lor deplină la viața cotidiană în societate. Statul trebuie să participe la îmbunătățirea pregătirii lor, inclusiv a pregătirii profesionale, dar în același timp să evite amestecul în dezvoltarea liberă a personalității acestora. 

De asemenea, atacurile ideologice sistematice ale progresiștilor asupra tradițiilor românești încearcă să denatureze noțiunea de natural și își doresc să schimbe modul de manifestare a relațiilor dintre bărbat și femeie. 

România este expusă unor ideologii periculoase, care promovează idei păguboase. Ideologia de gen, sexualizarea precoce a copiilor, ideea că tinerii își pot alege sexul după inspirația de moment, batjocorirea patriotismului și luarea în derizoriu a credinței creștine, diminuarea până la dispariție a suveranității naționale, distrugerea familiei tradiționale, banalizarea consumului de droguri pot avea pe termen mediu și lung efecte dezastruoase pentru sănătatea mentală a populației și asupra identității naționale.

Căsătoria dintre bărbat și femeie trebuie să fie un mediu propice în care se poate construi nu doar un viitor strălucit, dar și o punte dinspre trecut. Educația și învățămintele transmise de la o generație la alta devin temelia pe care se poate construi un viitor mai bun.

Rata scăzută a natalității ne situează în fața unei amenințări majore din cauza faptului că un număr insuficient de nașteri înseamnă o forță de muncă redusă, înseamnă o povară crescută pentru sistemul de pensii și sănătate și o diminuare a influenței noastre pe scena internațională.

Faptul ca o femeie angajată la o firmă rămâne însărcinată nu trebuie niciodată să reprezinte o veste proastă pentru angajator. Din acest motiv, este esențială acoperirea tuturor costurilor operaționale prin reduceri fiscale pentru angajator în timpul sarcinii și pe durata concediului maternal. Mai mult, este necesară implementarea unui proiect care să prevadă cursuri de actualizare profesională pentru a facilita reintegrarea tinerelor mame la locul de muncă după încheierea concediului de maternitate.

Alternativa Dreaptă pune familia în centrul politicilor publice și de aceea își asumă alocarea tuturor resurselor și acordarea tuturor facilităților necesare, pentru ca membri oricărei familii să se simtă motivați și ajutați.

Prin acte normative, trebuie să ne asigurăm că familiile care aleg să aibă copii sunt sprijinite și motivate. În același timp, bătrânii noștri merită respectul și îngrijirea noastră pentru aportul lor la construcția țării noastre. Astfel, ne dorim să sprijinim familiile prin facilități fiscale, crearea de programe educaționale și promovarea unei culturi a susținerii reciproce între generații.

Națiunile puternice sunt formate din familii puternice. Alternativa Dreaptă se angajează să pună capăt tuturor taxelor și impozitelor care îngreunează relația juridică dintre părinți și copii, cum ar fi taxele pentru eliberarea documentelor de moștenire.

Nu putem să permitem ca familiile noastre să fie puse în pericol. Este absolut necesar să ne susținem și să ne iubim familiile, să le facilităm un cămin în care să strălucească iubirea și să construim un viitor plin de bucurie, speranță și armonie.

AI GRIJĂ DE FAMILIA TA!

 

 1. EDUCAȚIA ȘI IDENTITATEA NOASTRĂ SUNT ÎN PERICOL!

Orașele și satele noastre se degradează tot mai mult de la o zi la alta. Suburbiile cenușii, locuințele părăsite și dărăpănate, zonele rezidențiale monotone, fără suflet sau stil propriu și centrele urbane lipsite de atmosfera lor tradițională le vedem la tot pasul în România, dizolvând cultura comunităților locale și identitatea lor. Pe de o parte, sărăcia care a obligat românii să își părăsească locuințele pentru a duce o viață mai bună peste hotare și pe de altă parte, neglijența administrației care a ignorat cererile legitime ale locuitorilor, au provocat degradarea moștenirii noastre istorico-culturale.

Patrimoniul nostru natural este în pericol din cauza lăcomiei politicienilor corupți care nu alocă banii necesari pentru a-l întreține, iar noi suntem nevoiți să ne apărăm bisericile, pădurile, zonele de agrement și parcurile naturale, fără a cădea în capcana ideologiei marxiste care promovează extremismul climatic.

În mijlocul acestei lumi în continuă schimbare, amintim mereu că identitatea noastră este o comoară neprețuită. Comunitățile noastre au o voce distinctă, o istorie bogată și o cultură pe care o prețuim mai mult ca oricând.

Alternativa Dreaptă crede în conservarea a ceea ce ne definește ca națiune. Moștenirea noastră istorică, arhitectura specifică fiecărei localități, peisajele ce ne taie respirația și obiceiurile strămoșilor noștri formează esența noastră autentică.

Alternativa Dreaptă susține eliminarea birocrației sufocante care împiedică persoanele fizice și micile întreprinderi să participe la consolidarea patrimoniului cultural.

Globaliștii ne îndeamnă să renunțăm la ceea ce ne definește, însă noi trebuie să refuzăm să cedăm. Identitatea comunităților noastre trebuie să rămână puternică, să înfrunte speculațiile și interesele străine.

Nu este momentul de a ne lăsa pradă dezintegrării. Este vital să promovăm tradițiile și sărbătorile noastre populare pentru că ele definesc identitatea culturală a românilor și de aceea trebuie să beneficieze de un sprijin special pentru a asigura transmiterea lor către generațiile viitoare. Apărarea identității noastre culturale înseamnă protejarea și promovarea atât a moștenirii noastre materiale cât și a moștenirii noastre spirituale și naturale.

Alternativa Dreaptă promovează cercetarea și exploatarea resurselor naturale de pe teritoriul național, facilitând investiții și proiecte care pot aduce numeroase avantaje pentru cetățeni, făcând din România un reper internațional în ceea ce privește valorificarea patrimoniului natural.

Bunul simț ne spune că protejarea lucrurilor frumoase necesită mult efort; în schimb, distrugerea lor este un lucru facil. La Alternativă Dreaptă ne dorim să refacem tot ceea ce guvernele succesive din ultimii ani au distrus și să întreprindem toate investițiile necesare pentru conservarea, îmbunătățirea, reabilitarea și restaurarea patrimoniului nostru.

Școala publică este prea puțin adaptată la nevoile fiecărui elev și mulți profesori nu au timp să meargă suficient în profunzime în materiile pe care le predau.

Alternativa Dreaptă vrea o școală care să privească elevul ca pe un individ, nu ca pe un oarecare, vrea profesori mai calificați cu o pregătire pedagogică adaptată și o intervenție timpurie în dezvoltarea armonioasă a copilului. Niciun elev nu este la fel cu celălalt și niciun elev nu învață la fel cu altul. Astăzi, sistemul de învățământ românesc este prea puțin capabil să motiveze elevii care se plictisesc sau care nu își dau interesul la o anumită disciplină.

Profesorul este cel mai important formator în procesul de îndrumare și învățare al elevilor. Prin urmare, cerințele de competență pentru profesori sunt cruciale, ele sunt viitorul școlii românești. Formarea profesorilor și a competențelor potrivite trebuie susținută activ prin programe de calificare.

Ne propunem să reformăm sistemul educațional pentru a pune accent pe valori precum respectul, responsabilitatea și gândirea critică. Este timpul eliminăm ideologia marxistă nocivă din școli și să păstrăm inocența copiilor. 

Identitatea noastră nu este de vânzare. Tradițiile și obiceiurile românilor trebuie să prevaleze în fața intereselor globaliste. Vrem să promovăm valorile noastre autentice, sărbătorile și tradițiile noastre, pentru ca urmașii noștri să le preia cu mândrie și să le transmită mai departe.

EDUCAȚIA ȘI CULTURA SUNT PREȚIOASE – AI GRIJĂ DE ELE!

 

 1. AI GRIJĂ DE SERVICIILE PUBLICE !

O comunitate fără școli, fără centre de sănătate, fără servicii publice esențiale sau fără conexiuni rutiere bune nu este o comunitate, ci este un ansamblu de drumuri și clădiri fără suflet sau substanță.

Îngrijirea bunicilor noștri, educația copiilor noștri și bunăstarea fiecărui cetățean este ceea ce ne reprezintă și printre puținele lucruri care contează cu adevărat. O comunitate este definită și prin calitatea serviciilor sale publice, conexiuni rutiere și infrastructură.

Alternativa Dreaptă înțelege că fiecare ban din impozitele tale trebuie să aibă valoare. Este momentul să punem acești bani să lucreze în folosul unei comunități puternice: școli moderne, transport public eficient, centre medicale de înaltă calitate, spații verzi îngrijite și facilități sportive de top.

Ne-am săturat să vedem infrastructura într-o stare deplorabilă și serviciile publice neglijate. Trebuie să punem capăt acestui abandon care afectează calitatea vieții noastre și aduce nesiguranță. Fiecare stradă, fiecare clădire și fiecare serviciu public trebuie să reflecte grija noastră pentru comunitate.

Taxele și impozitele noastre nu trebuie să alimenteze finanțările exorbitante pentru interesele partizane ale partidelor politice, ci trebuie folosite pentru a construi servicii publice puternice, care să garanteze șanse egale, asigurând accesul la serviciile de bază pentru toți românii. Nu mai dorim ca românii să fie nevoiți să emigreze.

Sistemul corupt și incompetența celor care au condus până acum România au creat cetățeni privilegiați și cetățeni de mâna a doua, subminând unele regiuni. Este o prioritate pentru Alternativa Dreaptă ca, prin reforma administrativă, toate localitățile noastre să aibă servicii publice esențiale, precum policlinici sau spitale bine echipate și școli decente.

Mai mult de 60% din comunele din România nu dispun de rețea de canalizare, lipsa utilităților fiind un factor care încurajează depopularea localităților. În acest sens, Alternativa Dreaptă propune încadrarea extinderii serviciilor comunitare de utilități publice (apa, gaze, energie electrica, internet, salubrizare, canalizare) pe lista priorităților naționale, ca parte a planului de siguranță națională.

Străzile noastre trebuie să înceteze să mai fie locuri ostile bătrânilor și persoanelor cu dizabilități. Pe lângă gropile care se înmulțesc din neglijența autorităților locale au apărut pe străzi tot felul de stâlpi, borduri și ornamente stradale cumpărate din banii cetățenilor de la baronii locali care s-au îmbogățit din afaceri cu statul. Părinții care își plimbă bebelușii în cărucioare se află deseori în situația de a nu putea utiliza trotuarele impracticabile. Din neglijența unora se produc multe accidente în rândul persoanelor care se deplasează cu dificultate și din păcate nimeni nu este tras la răspundere.

O rețea de transport public eficientă, cu conexiuni bune este sinonimă cu libertatea de mișcare. Timpul petrecut în trafic ar trebui să fie redus, astfel încât să putem dedica mai mult timp familiilor noastre.

STRĂZILE ȘI ȘCOLILE SUNT ALE NOASTRE – SĂ AVEM GRIJĂ DE ELE!

 1. DREPTURILE ȘI LIBERTĂȚILE NOASTRE SUNT ÎN PRIMEJDIE!

Într-o lume care cunoaște evoluții tehnologice rapide și amestecul diferitelor culturi, se pune întrebarea cât de liberi suntem cu adevărat? Constituția României afirmă că suntem cetățeni cu drepturi inalienabile, dar în realitate, simțim adesea că această libertate este din ce în ce mai limitată prin reglementări tot mai stricte. 

Abuzurile din timpul pandemiei au generat îngrijorare în rândul cetățenilor. Reglementările introduse sub pretextul siguranței au devenit un instrument de îngrădire a libertății cetățenilor. Sub pretextul crizei sanitare, românilor li s-a limitat drastic dreptul la liberă circulație și cel ce expresie.

Libertatea nu poate fi subiect de negociere. Orice decizie luată de stat trebuie să respecte drepturile cetățenilor. Libertatea de conștiință și de expresie, libertatea de a alege tratamentul medical, precum și libertatea familiilor de a-și educa copiii conform cu valorile proprii trebuie să rămână inviolabile.

Trebuie să depunem toate eforturile pentru a construi o Românie liberă și responsabilă, în care fiecare cetățean să poată trăi în armonie cu valorile sale, în cadrul unei societăți care respectă și protejează drepturile individuale.

Alternativa Dreaptă luptă pentru transparență, pentru accesul corect și liber la informații și pentru o guvernare care să fie mereu în slujba românilor. dar nu cu prețul renunțării la libertatea și demnitatea noastră. Trebuie să luptăm împreună pentru a corecta abuzurile și pentru a construi o Românie în care fiecare cetățean să aibă încredere în viitorul său.

Uniunea Europeană joaca un rol important în reglementarea relațiilor dintre statele membre, dar aceste reglementări trebuie să țină cont de diversitatea culturală și de valorile naționale ale fiecărui stat membru. Aderarea la standarde comune este importantă pentru o bună coordonare a politicilor locale, dar nu trebuie să se transforme în uniformizare. Fiecare națiune are o istorie, cultură și identitate ce trebuie protejate și cultivate.

Alternativa Dreaptă se va asigura că libertatea și drepturile noastre vor fi păstrate și că reglementările nu vor deveni instrumente de control abuziv. Vom lupta pentru echilibru între reguli și libertate, pentru ca drepturile noastre să fie respectate și valorile noastre să fie protejate. Într-o lume în schimbare, rămânem gardienii libertății, căutând întotdeauna adevărul și calea către o societate corectă și prosperă.

    Libertatea a fost cucerită prin curaj și sacrificiu. Gândiți-vă la cei care au luptat pentru drepturile noastre fundamentale, la sacrificiile lor și la curajul lor. Setea de libertate a fost transmisă de-a lungul generațiilor ca o făclie sacră.

Împreună, putem crea o Românie în care fiecare cetățean să se bucure de libertatea sa, în care drepturile individuale să fie respectate și protejate. Haideți să alegem să construim o societate în care fiecare persoană să aibă șansa de a-și urmări visele și aspirațiile într-un mediu liber și responsabil.  

FĂRĂ LIBERTATE NU AVEM NIMIC – SĂ AVEM GRIJĂ DE EA!

 1. SECURITATEA ȘI SUVERANITATEA STATULUI

    Amenințările la adresa suveranității noastre nu pot fi ignorate. România, o țară cu o istorie bogată și o identitate națională puternică, este atacată atât din interior, cât și din exterior.

Federația Rusă face eforturi să exercite presiuni politice pe teritoriului nostru și să submineze independența noastră națională. Conducerea de la Kremlin și-a manifestat intențiile expansioniste în regiune și a încercat să influențeze politica internă a României.

Din nefericire, clasa politică din România este caracterizată prin lipsa de educație, corupție, nepotism și incompetență și nu pare a sesiza pericolele ce ne pândesc. Parlamentarii și guvernanții români servesc propriilor interese în detrimentul celor ale poporului. Politicienii care nu servesc interesului național trebuie să răspundă în fața legii, Noi trebuie să ne asigurăm că cei ce ne reprezintă acționează în beneficiul nostru.

România are nevoie de investiții majore pentru a putea face față amenințărilor la adresa teritoriului său. Deși suntem membri ai NATO și beneficiem de un sistem de apărare colectivă, nu putem să ignorăm importanța consolidării propriilor noastre capacități de apărare. Industria de apărare ar trebui revigorată.

Alternativa Dreaptă militează ca România să aloce resursele adecvate pentru modernizarea și consolidarea armatei naționale, astfel încât să fie capabilă să răspundă eficient amenințărilor militare.Trebuie să sprijinim consolidarea prezenței NATO în regiunea Mării Negre pentru a contracara influența negativă a Rusiei și să colaborăm strâns cu partenerii noștri din cadrul NATO pentru a proteja integritatea granițelor noastre.

Pe lângă atacurile externe pe care trebuie să le înfruntăm, trebuie să facem față și amenințărilor care vin și din interiorul țării noastre. Grupurile neo-marxiste și organizațiile de extremă de stânga, care pun în pericol valorile noastre naționale și stabilitatea societății, se înmulțesc în mod îngrijorător.

Este de datoria noastră să identificăm și să combatem aceste elemente toxice care subminează coeziunea națională. Ideologiile neomarxiste și atacurile asupra valorilor și identității noastre naționale sunt foarte periculoase. Acești extremiști încearcă să submineze tradițiile noastre, familia, educația și valorile culturale care ne-au definit ca națiune. Este o luptă ideologică care se duce în inimile și mințile oamenilor, o luptă pentru sufletul națiunii noastre.

Educarea generațiilor viitoare este esențială. Este necesar să transmitem tinerilor noștri valorile și tradițiile noastre naționale, să le oferim o educație solidă și să-i învățăm să gândească critic astfel încât să se poată opună ideologiilor extremiste care le-ar putea submina identitatea.

Clasa politică trebuie să ia o atitudine fermă în apărarea suveranității și a valorilor naționale, să promoveze o viziune clară pentru securitatea României și să nu lase compromisurile meschine să submineze identitatea noastră națională. Noi trebuie să ne alegem lideri politici care să fie cu adevărat oameni de stat și care să se opună cu hotărâre ideologiilor care amenință temeliile societății noastre.

Alternativa Dreaptă se angajează să protejeze granițele României și să promoveze valorile naționale fundamentale pentru binele cetățenilor noștri și al țării noastre.

Este timpul să ne trezim și să acționăm în mod hotărât. Trebuie să ne unim ca națiune și să apărăm cu fermitate securitatea și suveranitatea noastră. Trebuie să avem încredere în forța noastră ca popor și să nu lăsăm nicio amenințare să ne intimideze.

Să nu uităm că România a trecut prin momente dificile în trecut și că am depășit deseori cu succes provocările, dar am avut parte și de eșecuri. Putem face față amenințărilor actuale dacă acționăm cu hotărâre și unitate.

Nu putem să ne permitem să rămânem pasivi și să așteptăm ca alții să decidă soarta noastră. A sosit vremea să ne luăm viitorul în propriile mâini și să apărăm cu fermitate securitatea și suveranitatea noastră națională.

Este nevoie de unitate și solidaritate pentru a face față acestor amenințări. Nu putem să fim fragili și divizați în fața dușmanilor noștri. Trebuie să ne amintim de forța noastră ca națiune și să ne angajăm în protejarea identității noastre culturale și a suveranității noastre. 

ROMÂNIA  ESTE ȚARA TA! AI GRIJĂ DE EA!

 1. AI GRIJĂ DE JUSTIȚIA ROMÂNĂ!

Justiția noastră, presupusă liberă și independentă, se confruntă cu o presiune foarte mare din partea politicienilor corupți care vor să controleze sistemul judiciar în beneficiul grupurilor infracționale organizate. Este o realitate cruntă, dar trebuie să înțelegem că lupta pentru o justiție echitabilă nu a fost niciodată ușoară. Istoria ne oferă numeroase exemple de bătălii dificile, dar în cele din urmă câștigate, în fața corupției și a abuzurilor de putere.

Dar cum putem să aplicăm aceste lecții valoroase la situația noastră actuală? Cum putem să avem grijă de justiția noastră, când suntem confruntați cu influențe corupte și interese egoiste care par să fie la putere?

În primul rând, trebuie să ne educăm și să ne informăm. Cunoașterea este putere, iar înțelegerea profundă a sistemului judiciar și a problemelor cu care se confruntă poate să ne ajute să facem schimbări pozitive. Să nu uităm că o societate informată este mai puțin vulnerabilă la manipulare. Alternativa Dreaptă vă sprijini introducerea educației juridice de bază în școli și comunități pentru a crește gradul de conștientizare a cetățenilor cu privire la drepturile și responsabilitățile lor legale.

În al doilea rând, trebuie să fim vocali și implicați. Nu putem sta pasivi și să ne plângem de nedreptatea sistemului. Trebuie să ne exprimăm opiniile și să ne susținem valorile. Participarea la procesul democratic este esențială și trebuie să ne alegem conducători care susțin transparența decizională și justiția echitabilă.

În plus, trebuie să sprijinim instituțiile și organizațiile care luptă pentru justiție. O societate civilă puternică poate să aibă un impact semnificativ. Organizațiile neguvernamentale, jurnaliștii de investigație și cetățenii preocupați pot să dezvăluie acte de corupție și să aducă în atenția publică abuzurile.

Orice reformă a sistemului judiciar trebuie fundamentată pe valorile esențiale ale justiției: transparența, echitatea și domnia legii. Alternativa Dreaptă dorește implementarea unui proces de numire a judecătorilor mai transparent și mai echitabil, eliminând influențele politice sau partizane. Ne propunem să impunem criterii de selecție riguroase pentru judecători, în baza experienței și competențelor lor profesionale, și să creăm un organism independent care să supervizeze acest proces.

Birocrația împiedică accesul cetățenilor la justiție. Este necesar să demarăm cât se poate de repede revizuirea și simplificarea procedurilor judiciare pentru a face accesul la justiție mai accesibil și mai eficient. Alternativa Dreaptă dorește să se asigure că toți cetățenii au acces egal la justiție, indiferent de resursele lor financiare și pentru asta trebuie să consolidăm independența sistemului judiciar și să eliminăm eventualele presiuni care ar putea influența deciziile judecătorilor. Justiția trebuie să fie liberă de orice influențe externe pentru a asigura un tratament echitabil pentru toți cetățenii.

De asemenea, trebuie să dovedim perseverență. Lupta pentru justiție poate să dureze mult timp, dar este esențial să rămânem hotărâți. Chiar dacă nu vedem rezultate imediate, fiecare efort contează și poate să contribuie la crearea unei societăți mai echitabile și corecte pentru generațiile viitoare. Este important să ne asigurăm că niciun organism internațional sau vreo altă entitate străină nu își impune voința asupra justiției române, protejând suveranitatea națională și independența sistemului judiciar.

Corupția și abuzurile de putere par un inamic formidabil, dar atunci când cetățenii se unesc în numele dreptății, pot să facă schimbări semnificative. Da, avem provocări și obstacole în calea justiției, dar istoria ne învață că schimbarea în bine este posibilă. Fiecare individ poate să facă diferența. Luați atitudine, luptați pentru justiție și aveți încredere că libertatea și drepturile noastre vor învinge în cele din urmă.

A avea grijă de justiția din România înseamnă a avea grijă de viitorul nostru și de viitorul generațiilor care vin după noi. Fără un sistem judiciar corect și echitabil, suntem vulnerabili în fața nedreptăților și abuzurilor. 

 

    FĂRĂ O JUSTIȚIE ECHITABILĂ NU PUTEM REZISTA!

 1. AI GRIJĂ DE SĂNĂTATEA TA!

Sistemul nostru medical se clatină sub greutatea neglijenței și a incompetenței. Atunci când avem probleme medicale, în România a devenit firesc să ne întrebăm dacă vom găsi ajutor în spitale pentru ceea ce avem nevoie. Această realitate dureroasă nu poate fi negată, dar nu trebuie să ne lăsăm înfrânți de ea. În sistemul de sănătate publică cetățenii trebuie să fie beneficiarii principali, iar schimbarea trebuie să înceapă de la ei.

Spitalele sunt suprasolicitate, bugetul este devalizat, personalul medical este epuizat și infrastructura este în mare parte depașită. Accesul la servicii medicale de calitate devine tot mai dificil pentru majoritatea cetățenilor.

Corupția din spitalele din România trebuie oprită până nu e prea târziu. Este revoltător să vedem oameni care, din cauza costurilor mari sau a organizării deficitare, amână tratamente vitale sau nu merg la medic deloc. Această realitate nu trebuie să continue, pentru că sănătatea noastră nu ar trebui să fie un lux, ci un drept fundamental.

Una dintre cele mai mari probleme ale sistemului nostru de sănătate este neglijența. Acest lucru nu se referă neapărat la personalul medical, ci mai ales la autoritățile care trebuie să gestioneze sistemul. Dosare pierdute sau incomplete, diagnostice eronate, tratamente ineficiente și întârzieri în acordarea serviciilor medicale – toate acestea sunt consecințe grave ale neglijenței și incompetenței.

Sunt multe cazuri de oameni care au murit sau au suferit complicații grave din cauza erorilor medicale. Cu toate acestea, puține măsuri au fost luate pentru a responsabiliza cei vinovați și pentru a preveni astfel de tragedii în viitor. Aceasta este o insultă pentru cei care au suferit și o amenințare la adresa încrederii în sistemul nostru de sănătate.

Sănătatea este un drept fundamental al fiecărui cetățean atât timp cât plătim din veniturile proprii sume foarte mari care au ca destinație sistemul sanitar. Nu ar trebui să depindem de noroc sau de conexiuni pentru a primi îngrijire medicală adecvată. Trebuie să ne luptăm pentru a face accesul la servicii medicale de calitate un drept garantat, nu o excepție.

Avem nevoie de o schimbare fundamentală în modul în care tratăm sistemul nostru de sănătate. Nu trebuie să acceptăm scuze sau promisiuni goale. Trebuie să  cerem schimbări reale.

Schimbarea nu va veni de la sine. Trebuie să luptăm pentru ea. Trebuie să ne unim și să ne facem auziți. Trebuie să afirmăm răspicat că nu mai suntem dispuși să suportăm neglijența și incompetența în sistemul nostru de sănătate. 

Să cerem așadar responsabilitate pentru erorile medicale și pentru neglijența care au loc în sistemul nostru de sănătate. Cei care comit astfel de greșeli trebuie să fie trași la răspundere. Să cerem transparență în ceea ce privește cheltuielile și bugetul alocat sistemului de sănătate. Cetățenii trebuie să știe cum sunt utilizați banii lor și să aibă un cuvânt de spus în gestionarea acestor resurse. Să solicităm schimbări legislative și regulamente care să îmbunătățească sistemul nostru de sănătate. Aceste legi ar trebui să asigure standarde înalte de calitate și accesibilitate. 

De asemenea, să solicităm construirea de urgență a unor spitale noi dotate cu aparatură de ultimă generație. Să încurajăm dezvoltarea regimului de asigurări private care oferă contribuabililor posibilitatea de a alege rapid un tratament adecvat.

Este timpul să ne facem auziți și să luptăm pentru un sistem de sănătate mai bun pentru noi toți.

SĂNĂTATEA TA ESTE IMPORTANTĂ! AI GRIJĂ DE EA!

 

 1. STATUL ROMÂN ESTE DISFUNCȚIONAL 

Birocrația complicată și subdezvoltarea infrastructurilor, deși sunt puncte dureroase, nu constituie decât niște simptome ale unei disfuncționalități mai profunde. Și anume modul în care este structurat statul român.

Am văzut în ultimii ani că lozincile și protestele nu țin loc de proiect de țară și nu rezolvă cu adevărat nimic concret. „Oameni noi” sau „fără corupți” nu înseamnă decât înlocuirea unora cu alții, păstrând aceeași structură, aceleași relații prost definite între diversele puteri, aceleași mecanisme complicate de formare a guvernelor sau de luare a deciziilor. Nouă nu ne trebuie doar „oameni noi” sau „fără penali” dacă nu ne ocupăm mai întâi de redefinirea relațiilor dintre oameni și instituții. Omul „nou” pus în funcție în locul celui vechi se va comporta în scurtă vreme la fel, pentru că regulile sunt aceleași.

Avem nevoie de o masivă restructurare a statului, adică de o nouă Constituție, fără de care orice proiect de țară, oricât de nobil ar fi, e sortit eșecului. O Constituție care să elimine găurile și incoerențele celei vechi, să echilibreze puterile în stat și să elimine faimoasa „imunitate parlamentară”, atât de prost înțeleasă la noi, care a permis lichelelor să transforme parlamentul într-o peșteră de tâlhari. E nevoie de o constituție care să permită luarea rapidă a deciziilor, formarea rapidă a guvernului sau demiterea facilă a unui prim-ministru incompetent, nu cea pe care ne-a lăsat-o moștenire Ion Iliescu și care a aruncat statul român într-o criză permanentă, cu bucle decizionale neînchise.

De 20 de ani încoace, parlamentarii abuzează de o imunitate prost înțeleasă, președintele a fost suspendat de două ori fără ca parlamentul să fi suportat vreo consecință. Guvernul a emis ordonanțe de urgență pe ce teme a avut chef și nimeni nu a putut să îl împiedice. Președintele, pe care îl alegem cu mult tam-tam prin vot direct, are în multe situații un rol decorativ, fără posibilitatea legală de a demite guvernul sau dizolva parlamentul nici măcar în situații de abuz flagrant. Toate astea din cauza unei constituții prost făcute, care a favorizat mereu parlamentarii în detrimentul celorlalte puteri. 

Alternativa Dreaptă propune o largă consultare populară în care experții și cetățenii  să poată dezbate și corecta acele articole din Constituție ce generează paralizia statului, confuzia decizională și abuzuri de putere. Un stat modern, cu cetățeni liberi și responsabili, trebuie să fie definit printr-o Constituție adecvată, care să protejeze atât cetățeanul cât și interesele naționale și să faciliteze funcționarea procesului guvernamental.

 Avem nevoie de voi, cetățenii responsabili ai României, să veniți alături de noi, să vă implicați în reforma statului, să ne luăm soarta în mâini, să nu mai așteptăm de la alții soluții. Statul suntem noi, România este a noastră. Să avem grijă de ea!

 

AI GRIJĂ DE CE E AL TĂU! AI GRIJĂ DE ROMÂNIA!

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii