Un jurnalist a descoperit că numeroși foști agenți CIA, FBI și NSA sunt implicați în fact-checking și securitatea informatică a marilor companii de social media, cum ar fi Facebook, Twitter și Google. Acest lucru ridică întrebări cu privire la transparența și obiectivitatea procesului de verificare a faptelor și a controlului conținutului pe aceste platforme.

Jurnalistul, Alan MacLeod, a făcut această descoperire cercetând profilurile de LinkedIn ale acestor experți și verificându-le antecedentele. Printre aceștia se numără Aaron Berman, un fact-checker care nu și-a dezvăluit trecutul la CIA într-un promo Facebook despre echipa de conținuturi, și Scott Stern, un fost șef al operațiunilor de dronare din Yemen, Afganistan și Irak, care acum decide ce informații sunt îndepărtate de pe rețelele sociale.

Această situație ridică îngrijorări cu privire la puterea și influența pe care o dețin foștii agenți de informații asupra modului în care oamenii primesc informațiile și cum își construiesc realitatea. În plus, există temeri cu privire la obiectivitatea și imparțialitatea procesului de fact-checking și control al conținutului, având în vedere istoricul agențiilor de informații de diseminare a dezinformării și de încălcare a drepturilor omului.

Într-o mișcare ulterioară, Facebook s-a asociat cu Atlantic Council, un think-tank NATO cu membri precum Henry Kissinger și foști directori CIA, ridicând întrebări cu privire la imparțialitatea și echilibrul în procesul de control al conținutului. Aceste descoperiri arată cum controlul discursului public și al fluxului de informații a devenit o preocupare tot mai mare în era digitală.

SURSA FOTO https://theintercept.com/

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii
TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii