Ilieș Bogdan - candidat independent Consiliul Local Zalău
SHOP/MAGAZIN

În județul Harghita, Programul Rabla 2023 aduce în prim-plan o inițiativă importantă. Sub titulatura „Vinerea Verde”, programul încurajează proprietarii de vehicule să aleagă opțiuni ecologice pentru înnoirea parcului auto. Dacă dețineți o mașină mai veche de 15 ani, cu standard Euro 3 sau inferior, puteți contribui la îmbunătățirea calității mediului înconjurător prin casarea acesteia. Termenul limită pentru depunerea cererilor este 31 august. Depunerea acestora înainte de termen poate spori șansele de obținere a finanțării.

Procedura de Participare

USR Salaj

Pentru a lua parte la program, verificați dacă primăria din localitatea dumneavoastră este înscrisă în lista Administrației Fondului pentru Mediu. Lista completă poate fi găsită aici.

În județ, 18 unități administrativ-teritoriale (UAT-uri) s-au angajat în program, dorind să caseze un total de 1680 de autoturisme uzate. Fondurile alocate pentru acest efort se ridică la suma de 4.032.000 de lei. Participanții la program vor primi o sumă de 3000 de lei pentru fiecare mașină casată. Această sumă include 2400 de lei din partea Administrației Fondului pentru Mediu și 600 de lei din partea primăriei locale.

Pentru mai multe detalii și instrucțiuni specifice, puteți accesa pagina oficială a programului aici.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii