Ministerul Sănătății din România organizează o dezbatere publică de mare importanță în ceea ce privește aprobarea Strategiei Naționale de Vaccinare pentru perioada 2023 – 2030. Această dezbatere, programată pentru joi, 17 august 2023, începând cu ora 15.00, va fi realizată printr-un sistem de videoconferință. Aceasta este o oportunitate unică de a contribui cu opinii, sugestii și observații fundamentate, care pot influența în mod direct forma finală a acestei strategii care ne poate conditiona santatea pe viata, dat fiind ca guvernul PSD-PNL are ca obiectiv principal forțarea populației de a se vaccina cu alte produse denumite “vaccinuri”, așa cum a fost în cazul “pandemiei” precedente.

Cum poți participa?

Dacă ești medic, personal medical, avocat sau profesionist într-un domeniu relevant,sau ciar simplu cetățean, poți solicita înscrierea la dezbatere prin trimiterea unei solicitări la adresa de e-mail: propuneri@ms.ro, până la data de 17 august 2023, ora 10.00. În momentul înscrierii, vei fi rugat să furnizezi următoarele informații:

Nume și prenume, precum și adresa de e-mail la care vei primi link-ul pentru accesul la videoconferință,
Dacă dorești sau nu să iei cuvântul în cadrul dezbaterii,
În cazul în care dorești să iei cuvântul, ti se va cere să transmiți propunerile tale, în format electronic Word, cu menționarea articolelor din proiectul de act normativ la care faci referire.

Despre ordinea de înscriere și transparență

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii

Participanții vor fi înscriși în dezbatere în ordinea în care au fost primite solicitările la adresa de e-mail menționată mai sus. În plus, Ministerul Sănătății oferă transparență totală prin faptul că proiectul de act normativ, în discuție în cadrul dezbaterii, poate fi vizualizat înainte de eveniment. Acesta poate fi accesat online pe site-ul oficial al Ministerului Sănătății, la adresa web: www.ms.ro, în secțiunea “Transparență Decizională – Acte normative în transparență”.

Importanța participării tale

“Strategia Națională de Vaccinare” prevede vaccinarea obligatorie a persoanelor în România și presupune consimțământul pentru vaccinare ca fiind acordat, ceea ce transformă fiecare cetățean al acestei țări într-un cobai pentru profitul multinaționalelor farmaceutice, încălcându-i grav dreptul de a dispune de propriul corp.

Iată ce am propus noi către Ministerul Sănătății. Chiar dacă nu ne facem iluzii, am înaintat aceste propuneri pentru a conștientiza pe cei care ne decid soarta noastră, că a venit vremea în care deciziile care impun obligații trebuie însoțite de asumarea responsabilităților civile și penale din partea celor care le propun:

Propuneri la articolele “Strategiei Națională de Vaccinare” – Adăugarea de Garanții și Responsabilități în Procesul de Vaccinare

Stimate Minister al Sănătății (controlat de OMS și birocrații de la Bruxelles),

În cadrul Dezbaterii privind “Strategia Națională de Vaccinare”, doresc să aduc în atenție câteva propuneri referitoare la consimțământul scris la vaccinare, având în vedere că data trecută acesta a fost considerat “liber și informat”.

Pentru a asigura transparența, responsabilitatea și protecția cetățenilor, sugeram ca fiecare formular de consimțământ pentru vaccinare să fie însoțit de garanții și semnături ale celor care propun administrarea acestor vaccinuri. Această măsură ar include și asumarea responsabilității penale și civile în cazul în care persoana care se vaccinează suferă consecințe nedorite sau efecte secundare semnificative.

Astfel, propunem următoarele elemente pentru includerea în procesul de consimțământ scris la vaccinare:

  1. Semnături ale Experților Medicali și Farmaceutici: Înainte de administrarea oricărui vaccin, cei responsabili de dezvoltarea și producția vaccinului să semneze un document în care își asumă răspunderea pentru siguranța și eficacitatea acestuia.
  2. Divulgarea Detaliată a Contractelor: În cadrul documentului de consimțământ, să fie incluse informații complete despre orice contract sau acord încheiat între Ministerul Sănătății și companiile farmaceutice în legătură cu achiziția și distribuția vaccinurilor (nu pe baza de SMS ca în cazul guvernului Cuztu cu Ur Sula).
  3. Asumarea Responsabilității Penale și Civile: În acordul de consimțământ, producătorii de vaccinuri și entitățile responsabile să își asume responsabilitatea penală și civilă în cazul în care persoana vaccinată suferă efecte secundare grave sau prejudicii ireparabile.
  4. Transparentizarea Procesului de Evaluare: În documentul de consimțământ, să fie incluse informații detaliate despre procesul de evaluare a vaccinului, inclusiv datele de testare, efectele secundare observate în timpul testelor și analiza completă a rezultatelor.
  5. Garantarea Dreptului la Refuz: Includerea clară a dreptului fiecărei persoane de a refuza vaccinarea fără consecințe punitive sau restricții sociale.
  6. Acces la Informații de Calitate: Înainte de semnarea consimțământului, persoanele să aibă acces la informații complete și de încredere cu privire la vaccin și la posibilele riscuri și beneficii.

Vă îndemnam să luați în considerare aceste propuneri în dezbaterea privind “Strategia Națională de Vaccinare” și să acordați atenție vocii cetățenilor care doresc să se implice în acest proces important pentru sănătatea națională.

Vă mulțumim pentru atenție și încredere. Cu respect,…

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii