Ilieș Bogdan - candidat independent Consiliul Local Zalău
SHOP/MAGAZIN

 

În cadrul unei conferințe de presă desfășurate astăzi, 10 august, Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, a prezentat stadiul lucrărilor la centurile de ocolire Sântandrei și Nojorid.

USR Salaj

În prezent, aceste lucrări au atins un stadiu fizic de aproximativ 20%. La Sântandrei, se lucrează la structura rutieră (umpluturi, fundații) și la construcția podului peste râul Peța. La Nojorid, se efectuează lucrări de amenajare a pistei de biciclete și de construcție a structurii rutiere în zona cartierului Grigorescu din Oradea, de unde va începe șoseaua de centură.

La conferința de presă au mai participat Ioan Mărcuș, primarul comunei Sântandrei, Petru Baba, primarul comunei Nojorid, reprezentanții companiei de construcții PORR Construct și Cristian Budurean, inginer în cadrul Consiliului Județean Bihor.

“Centura Sântandrei, care se întinde pe o lungime de 5 kilometri, include și construcția unui pod peste râul Peța, precum și sistemul de iluminat și panourile fonoabsorbante în zona rezidențială. Această centură va contribui la descongestionarea traficului din zonă și va aduce beneficii locuitorilor din Sântandrei și din alte comune, precum Girișu de Criș, Sânnicolau și Cefa, situate de-a lungul Drumului Județean 797”, a explicat Mircea Mălan, Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

“Realizarea acestei centuri reprezintă o investiție de mare importanță, mai ales pentru asigurarea accesului populației din Sântandrei și a zonei înconjurătoare către Municipiul Oradea. În ultimii 12 ani, comuna Sântandrei a cunoscut o dezvoltare fără precedent, cu populația crescând de la 3.700 la peste 11.000 de locuitori, iar toate acestea în condițiile în care exista doar un singur drum de legătură cu Oradea, respectiv Drumul Județean 797. Chiar dacă am reușit să construim un alt drum de legătură în ultimii ani, acesta nu este însă suficient. În comuna Sântandrei lucrează peste 3.000 de angajați, iar din cei peste 11.000 de locuitori, aproximativ 70% fac naveta zilnică între Sântandrei și Oradea”, a precizat Ioan Mărcuș, primarul comunei Sântandrei.

CenturiOcolire # InfrastructurăRutieră # DezvoltareComunitară # Mobilitate # ConsiliulJudețeanBihor # VicepreședinteMirceaMălan # ProgresLucrări # Sântandrei # Nojorid # PodPePeța # AmenajarePistăBiciclete # DrumJudețean797 # DezvoltareLocală # Oradea

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii