Ilieș Bogdan - candidat independent Consiliul Local Zalău
SHOP/MAGAZIN

În ultima vreme, sub conducerea lui Iohannis și a coaliției “PSEDE”-PNL, dreptul la proteste a fost mult restricționat. Chiar fostul ministru de Interne, “doctorul” Lucian Bode, acum șef de campanie la PNL, unul dintre beneficiarii protestelor “anticorupție”, în momentul în care a simțit că poporul stă să izbucnească în perioada pandemiei, și-a dorit modificarea Codului Penal astfel încât nimeni să nu mai îndrăznească să se atingă de acești corupți care au atentat la viața noastră în timpul pandemiei.

Acum vedem cum televiziunile și presa se întrec în a descuraja protestul fermierilor, ba chiar o aiurită de la evz.ro a scris că s-au făcut dosare penale pentru instigare la protest… ori așa ceva nu există, pentru că în România există dreptul de a protesta. În general, se încearcă intimidarea fermierilor pe ideea că, dacă protestezi, atunci vei fi amendat sau ți se va face dosar penal. Faptul că polițiștii îți dau amendă sau îți fac dosar penal nu înseamnă că automat ești condamnat și că nu ai dreptul în instanță să arăți că de fapt tu nu ai încălcat legea, ci ți-ai manifestat un drept pe care acum guvernanții încearcă din răsputeri să ni-l ia.

USR Salaj

Să nu uitați că în pandemie s-au făcut dosare penale pe care mai apoi instanța le-a respins, ba chiar unii polițiști și jandarmi au trebuit să plătească din buzunarul lor abuzurile pe care le-au făcut. Evident că, dacă ești un prost care scrie pe Facebook ce intenții ai și cu ce vrei să te prezinți la protest, atunci nu trebuie să te mire că poliția o să te salte. Când doriți să participați la proteste, cel mai bine este să nu scrieți pe rețele de socializare ce intenții aveți sau pe grupuri.

De asemenea, este foarte important tot timpul când interacționați cu poliția sau jandarmeria să filmați. Protestele cele mai sigure sunt cele la care cât mai mulți protestatari înregistrează orice mișcare și declarație a forțelor de ordine. Niciodată forțele de ordine nu o să fie de partea protestatarilor dacă la proteste lumea nu se adună în număr mare, pentru că este compusă din indivizi carieriști și obedienți care nu dau doi bani pe libertatea de exprimare sau protest. De aceea, este foarte important să aveți clar în minte pentru ce protestați și până unde puteți să vă impingeți pentru a manifesta acest drept, dat fiind că forțele de ordine, la ordinele politicienilor corupți, vor face orice să vă împiedice în acest sens cu tot felul de pretexte, ba chiar vă vor provoca pentru a vă face să acționați în așa fel ca ei să aibă o justificare pentru a vă amenda sau chiar lovi.

Intimidarea fermierilor în era coaliției "PSEDE"-PNL - ce să faci și să nu faci la proteste... 1Pentru a face față forțelor de ordine, cel mai bine este ca atunci când protestați să nu o faceți într-un singur grup, ci în mai multe, astfel încât forța de intervenție a polițiștilor și jandarmeriei să se disperseze. De exemplu, fermierii ar trebui să intre în orașe nu dintr-un singur punct, ci din mai multe, și doar o parte să se deplaseze direct către locul prestabilit.În momentul în care vedeți că un polițist sau un jandarm scoate arma sub formă de intimidare, în acel moment trebuie să știți că vă aflați în legitima apărare și că, în consecință, va trebui să acționați pentru că ați fost puși într-o stare de necesitate. Nu trebuie să vă lăsați intimidați sau să cedați în fața forțelor de ordine dacă știți că protestul este legal declarat, așa cum fiecare este ținut să respecte legea (în măsura în care aceasta nu atentează la viața noastră, așa cum au făcut-o ordonanțele date în pandemie) tot așa aceste forțe sunt obligate să o facă.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii