Ilieș Bogdan - candidat independent Consiliul Local Zalău
SHOP/MAGAZIN

Europa birocratilor de la Bruxells vrea să ne caseze mașinile noastre. Într-o mișcare altă mișscare nebunească, Uniunea Europeană ne forțeează să renunțăm la mașinile noastre, limitându-ne opțiunile și impunând reguli stricte privind gestionarea vehiculelor scoase din uz. Potrivit unui nou “Regulament pentru gestionarea vehiculelor scoase din circulație”, în prezent în faza de aprobare la Bruxelles, cetățenii europeni vor fi nevoiți să-și casheze mașinile chiar și înainte de termenul limită de 2035, care inițial reprezenta momentul de cotitură pentru industria auto spre o direcție mai “ecologică”.

Milioane de cetățeni din UE ar urma sa primească notificări direct la domiciliu, prin care li se va explica faptul că mașinile lor trebuie obligatoriu casate. Această decizie, menținută în secret până acum, aduce cu sine o serie de consecințe neașteptate și preocupante pentru proprietarii de mașini din întreaga Europă.

USR Salaj

Regulamentul propus specifică câteva motive pentru care mașina trebuie eliminată, printre acesta se numără costul de reparare, dacă aceasta ar depăși valoarea de piață a vehiculului. În plus, dacă proprietarul mașini a omis verificările tehnice timp de doi ani sau mașina necesită înlocuirea motorului, a cutiei de viteze sau a componentelor direcției uzate, aceasta va fi supusă obligației de casare.

Printre prevederile excesive se numără și situațiile în care vehiculul a fost complet ars sau a fost inundat de apă până deasupra bordului. Un alt aspect tragic comic al regulamentului este inclusiv prvederea că: “dacă unul dintre următoarele componente nu poate fi reparat sau înlocuit”, fiind menționate direcția, frânele, giuncțile care fixează scaunele și altele, atunci mașina trebuie casată.

Această mișcare a UE nu e doar o strategie pentru a promova mașinile electrice și a reduce emisiile, ci pentru a face vehiculele noi mult mai costisitoare. O astfel de decizie ar afecta direct buzunarul consumatorilor, iar valorile mașinilor vechi vor scădea considerabil, întrerupând ciclul normal de schimb de mașini.

Cu acest regulament în vigoare, interdicția de vânzare a mașinilor pe benzină și motorină după 2035 devine doar o diversiune, adevărata intenție a acesti Europei condusă de niște demenți este să ne împiedice să mai folosim mașinile noastre prorpietate personală încă dinainte de această dată. La un moment dat proprietarii de mașini se pot aștepta să primească scrisori oficiale prin poștă, informându-i că vehiculul lor trebuie să fie casat, astfel ca vor fi puși în fața unei decizii dificile, dar și a unuori costuri deloc de neglijat.
Este cazul sa ne întreabă ținintea de a pune ștampila de vot la alegerile europene dacă aceste măsuri vor aduce cu adevărat beneficii ecologice sau dacă vor fi doar un alt obstacol în calea libertății de a alege și a proprietații personale.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii