Dupa isteria preturile la benzina si la ulei, a aparut o alta isterie in contextul razboiului din Ucraina, isteria “norului toxic”. La o simpla cautare pe google vedem ca acesta “stire” a plecat de la “CNN-ul” Romaniei, adica Antena3 care a venit cu un titlul “exclusiv”: “Cât de periculos este norul toxic din Ucraina care se îndreaptă spre România. Octavian Berceanu explică”.

Bine-nteles ca departamentul lui Arafat (cel care nu se opreste nici macar din cauza Constitutiei) nu a iesit sa dezminta “cnn-ul” dambovitean, in principal declaratiile date de fostul șef al Gărzii Naționale de Mediu (GNM), care chipurile ar fi explicat în “exclusivitate” cum ne poate afecta starea de sănătate acest nor toxic, ci s-a multumit sa iasa la interval cu o postare in care ni se arata un presupus mesaj de pe whatsapp si pe care DSU imediat l-a etichetat “fake news”.

Doar ca ne putem pune intrebare dupa doi ani de pandemie ce incredere mai putem avea in aceasta institutie si in cel care o conduce? Am uitat oare cum ne asigurau, insusi presedintele, la inceput de pandemie ca era vorba doar de o “simpla gripa”? Tot asa si in cazul asta, faptul ca DSU a postat pe facebook un mesaj in care declara ca acest mesaj ca este “fake news” nu este o garantie ca lucrurile sunt tocmai asa. Interesante au fost si sunt comentariile cetatenilor la “asigurarile DSU”, de la mesajul “Voi ascundeti multe adevaruri”, la mesajul “ieri dupa amiaza așa era tot Galatiul” insotit de o fotografie mult mai credibila decat postarea DSU-ului, pana la “Hotărâți-va, e nisip saharian sau de la bombardamente?” si acesta insotit de o fotografie in care se vede un nisip de care nu se cunoaste exact provenienta. Evident ca in acest context de razboi ar fi mult mai convenabil sa fie un “nor sharian” si nu unul “toxic”, dar sincer mai putem avea incredere in ceea ce ne transmit autoritatile?

Pana ca cineva sa-i demita inclusivi prin alegeri, pe cei care au erodat increderea in institutile statului, sfatul nostru este sa fiti foarte atenti in ceea distributii pe retele de socializare, asta pentru ca e clar ca cineva manipuleaza tocmai pentru a putea infiinta acel “Minister al Adevarului”, iar pentru acesta are nevoie de a fabrica un consens al populatiei (Manufacturing Consent, Comsky) prin care sub pretextul protejarii populatiei sa cenzureze adevaratele stirii.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.