Ilieș Bogdan - candidat independent Consiliul Local Zalău
SHOP/MAGAZIN

Partidul Național Liberal (PNL) a inițiat o propunere legislativă prin care se înăsprește pedepsirea protestelor publice, susținând că acestea ar putea tulbura ordinea publică. Propunerea a fost respinsă de Partidul Social Democrat (PSD), care a subliniat că proiectul de lege este de natură să intimideze și să restricționeze libertatea de exprimare și dreptul la întrunire pașnică, fundamentale într-o democrație.

Prin intermediul comunicatului oficial, PSD a exprimat îngrijorarea față de faptul că sancționarea directă cu închisoarea a participanților la proteste pentru criticarea autorităților publice sau decidenților politici ar putea descuraja cetățenii să-și exprime liber nemulțumirile și să exercite dreptul lor democratic de a-și exprima opinia.

USR Salaj

”Poporul român este suveran, iar cetăţenii trebuie să aibă libertatea de a-şi exprima public nemulţumirile faţă de cei aleşi, fără a fi intimidaţi sub sancţiunea pedepsei cu închisoarea. Prin urmare, PSD nu va vota proiectul de lege în forma actuală. În cadrul dezbaterilor, parlamentarii PSD vor solicita eliminarea amendamentului, propus de PNL, prin care cei care participă la proteste riscă să fie sancţionaţi direct cu închisoarea pentru că îndrăznesc să critice autorităţile publice sau decidenţii politici”, spune PSD.

În loc să limiteze drepturile și libertățile cetățenilor, guvernanții ar trebui să asculte opiniile și nemulțumirile acestora și să ia măsuri pentru a le remedia. Într-o democrație adevărată, guvernanții trebuie să fie responsabili în fața cetățenilor și să răspundă solicitărilor acestora, nu să încerce să le restricționeze prin intermediul legilor.

De aceea, propunerea de lege a PNL trebuie respinsă și eliminată, pentru a se asigura că cetățenii români își pot exercita drepturile democratice fără a fi intimidați sau sancționați în mod abuziv.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii