Pentru a doua oară în istorie, România va găzdui Campionatul Mondial de Orientare, unul dintre cele mai importante evenimente sportive din lumea orientării. În perioada 2-9 iulie 2023, Baia Mare va fi gazda Campionatului Mondial de Orientare pentru Tineret, evenimentul fiind organizat sub egida Federației Internaționale de Orientare.

Doru Lazăr, vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, s-a întâlnit astăzi cu Ionuț Patraș, președintele Federației Române de Orientare, pentru a discuta despre organizarea acestui eveniment de amploare. Baia Mare a fost aleasă ca locație pentru Campionatul Mondial de Orientare datorită centrului de orientare din zonă, care este unul dintre cele mai mari din țară.

Primul Campionat Mondial de Orientare din România a avut loc în 1996, în Vâlcea, iar acum, la 27 de ani distanță, Baia Mare va fi gazda acestui eveniment de referință în lumea orientării. Consiliul Județean Maramureș susține organizarea acestui eveniment, considerând că acesta va fi unul dintre cele mai importante din istoria sportului din zonă și va aduce un plus de valoare și notorietate pentru regiune.

Organizarea Campionatului Mondial de Orientare pentru Tineret va implica o serie de măsuri și eforturi din partea autorităților locale și a comunității din Baia Mare, dar și din partea organizatorilor și participanților. Este o oportunitate extraordinară pentru România și pentru județul Maramureș de a se afirma pe harta sporturilor mondiale și de a promova turismul și frumusețile naturale ale zonei.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.