Școala Populară de Artă Baia Mare Primește Premiul I într-un Proiect Cultural Național

Promovând Tradițiile Prin Interpretarea Autentică a Colindelor

Școala Populară de Artă Baia Mare, sub coordonarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ”Liviu Borlan” Maramureș, a obținut locul I la concursul național din cadrul proiectului cultural ”Recuperări și Restituiri – Colinda Tradițională în Zone Etnografice ale Transilvaniei”, desfășurat între 12-20 noiembrie 2023.

Elevii Alexandra Pop, Alexandra Țară, Iulia Ghiță, Iulia Vlad și Adela Dobrican, sub îndrumarea profesorilor Camelia Bolchiș, Codruța Lupșe, Mihaela Dan și Ramona Viezer, au interpretat cu măiestrie colinda ”Coborât-a Coborât”, respectând autenticitatea versurilor și a muzicii. Apreciind atenția acordată costumelor și decorului, juriul a acordat Școlii Populare de Artă Baia Mare premiul I în cadrul competiției de interpretare a colindelor.

Scopul proiectului este de a promova colindele tradiționale transilvănene din zonele etnografice Maramureș, Satu Mare, Bistrița-Năsăud, Covasna și Harghita, recunoscute ca element imaterial al patrimoniului cultural UNESCO.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii

Proiectul, inițiat de Fundația Culturală Terrarmonia cu sprijinul Fondului Cultural Național, își propune să aducă în atenție bogăția și autenticitatea colindelor arhaice. În acest context, colindul tradițional ”Asta-i sara de Crăciun!” va fi publicat pe pagina de Facebook a Școlii Populare de Artă Baia Mare în data de 24 decembrie 2023.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii