Ilieș Bogdan - candidat independent Consiliul Local Zalău
SHOP/MAGAZIN

M-a surprins să văd o știre publicată în presa locală din Sălaj cum că un bărbat din Zalău și-a anunțat pe TikTok intenția de a se sinucide. Nu pentru că și-a anunțat-o pe TikTok, ci pentru că un ziar cu un brand în spate ar trebui să evite să publice astfel de știri. În anumite țări din Occident, de exemplu, se evită să se publice astfel de știri tocmai pentru ca alții “slabi de îngeri” să nu emuleze acest comportament.

Ceea ce mă surprinde cel mai tare este faptul că un antrenor de fitness, tată a 5 copii, dorește să-și încheie conturile cu viața în acest mod laș. De regulă, cine urmărește un sport își dezvoltă și o anumită disciplină. Nu degeaba românii aveau vorba aceasta “mens sana in corpore sano”, iar acest lucru este valabil și în reversul său, adică dacă ai și te îngrijești să ai un corp sănătos, mintea ta va fi influențată să fie sănătoasă. Acum nu știm ce trece prin mintea acestuia pentru a ajunge să amenințe că se va urca pe un bloc, se va stropi cu benzină și își va da foc din cauza unui divorț. Ceea ce știm este că sunt mii de femei și bărbați care au trecut prin situații și mai cumplite și nu au cedat acestei tentații diavolești de a-și distruge corpul lăsat de la Dumnezeu.

USR Salaj

În general, în învățăturile creștine nu se prea găsesc demotivări clare în cazul în care cineva ar fi tentat să recurgă la această faptă necugetată. În schimb, în tradițiile orientale unde există conceptul de reîncarnare, există o demotivare clară pentru acest tip de fapte. De exemplu, se consideră că cine își ia viața nu rezolvă nimic; din contră, odată ce s-a sinucis, va fi constrâns să rămână lângă corp atât timp cât acesta se va putrezi, trăind între două lumi, un fel de infern pentru care nu merită în niciun caz să renunți la viață.

Cu ocazia asta este bine să știți și cei care aveți intenția de a “ajuta” pe cineva să-și încheie suferințele, cam cum e moda prin Occidentul decazut acum, că nu o să rezolvați problema celui pe care vreți să-l “ajutați”. Din contră, vă veți încărca cu “păcatele” lui și le veți plăti atât voi cât și el, adică vă veți fi obligați să reiați de la capăt toată suferința.

Pentru un antrenor de fitness, chiar dacă ar fi ajuns un “om al străzii”, mai există șansa de a se redresa din toate punctele de vedere, nu doar financiar, dar pentru asta trebuie să existe o voință. Când în popor se folosește expresia “slab de înger”, de fapt se referă la faptul că la acea persoană legătura cu îngerul sau păzitor s-a slăbit. Dar dacă cineva se află tocmai într-o situație ca acestui antrenor, este o ocazie perfectă de a reface legătura prin simpla intenție și voința de a chema ajutorul divin pe care fiecare dintre îngerii noștri păzitori ni-l oferă, cu condiția să fie chemați. Asta a fost eterna bătălie a oamenilor, adică “alegerea”. Aici se dă tot timpul bătălia, pe alegere și pe consensul tău. Niciodată Dumnezeu nu va interveni direct sau prin îngerii Săi dacă nu o ceri. Grația lui Dumnezeu nu vine niciodată nechemată, lucru spus chiar de către Isus: “Cereti și vi se va da”. În greacă, acel “cereti” este la un timp care exprimă o acțiune continuă, adică să aveți o atitudine permanentă de a cere, pentru a crea astfel condițiile de a primi ceea ce cereți.

Persoanei care și-a exprimat intenția de a face acest gest, i-aș sugera să-și schimbe decizia și să urmărească să invoce ajutorul divin al îngerilor și să-și refacă viața. Sunt persoane care au trecut prin suferinte de neimaginat sa ne gandim de exemplu la cei care au suferit in inchisorile comuniste, persoane cu handicap care ar da orice sa poata sa stea in picioare, sa aiba o mana, un picior si asa mai departe sau persoane care chiar si la o varsta inaintata, cu mult peste 50 de ani au ales viața și au trăit mult mai bine, pentru că au conștientizat că viața este un dar, pe care trebuie să-l ducem la bun sfârșit, cu bune și cu suferințe. Să se gândească că are 5 copii care merită să se bucure de prezența tatălui lor. Poate într-o zi va deveni și bunic fericit care va râde de acest moment greu, dar nu imposibil de depășit. Așa că fii bărbat, domnule lumea are mare nevoie în acest moment de oameni curajoși, care să nu cedeze tentației de a părăsi în mod laș această viață. Asta pentru că sunt multe de făcut. Daca tot esti antrenor de fitness apucata si preda, chiar si la client acasa, sunt destui care nu au timp sa mearga la o sala si ar fi dispusi sa plateasca un antrenor personal.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii