Ilieș Bogdan - candidat independent Consiliul Local Zalău
SHOP/MAGAZIN

În timpul audierilor extinse în fața unei subcomisii a Congresului SUA, Anthony Fauci, consilierul științific al președintelui Joe Biden pe perioada pandemiei, a fost supus unui interogatoriu dur de 14 ore. Mărturia sa a stârnit dezbateri aprinse în Statele Unite și dincolo de acestea,a aruncat o lumină asupra gestionării pandemiei, aducând în prim-plan aspectele discutabile ale acelei perioade fără precedent.

Fauci, recalcitrant și evaziv, a invocat de peste 100 de ori „nu-mi amintesc” pentru a acoperi aspecte cheie ale perioadei pandemice. Acest lucru a stârnit nemulțumirea comisiei, iar președintele acesteia, Brad Wenstrup, și-a exprimat îngrijorarea sa față de faptul că „fața publică a răspunsului națiunii noastre la cea mai gravă criză sanitară din lume “nu-și amintește detalii cheie despre originile COVID și politicile pandemice”. Wenstrup a subliniat și că, în timp ce Fauci nu a putut furniza informații cruciale despre COVID în timpul anchetei, alte persoane intervievate își aminteau detalii semnificative.

USR Salaj

Momentul cel mai absurd al audieri a fost atunci când Fauci a confirmat că măsurile de “distanțare socială” au fost impuse “fără dovezi”, poate va amintiti cum la noi Raed Arafat si-a bazat toate ineptiile pe formula “au spus specialiștii”. Acesta  confirmare a generat critici aspre, președintele subcomisiei afirmând că este “îngrijorător faptul că figura publică a răspunsului națiunii noastre la cea mai gravă criză sanitară din lume “nu-și amintește'”detalii cheie despre originile COVID și politicile pandemice”. Wenstrup a mai adăugat: “În timp ce suntem descurajați de incapacitatea doctorului Fauci de a aduna informații importante despre COVID pentru ancheta noastră, alte persoane cu care am discutat își amintesc faptele”.

Fauci umrează sa fie supus unui alt interogatoriu de către comisie, de această dată în mod public. Cu peste 100 de refuzuri de a-și aminti detalii, fostul șef al NIAID a făcut și unele admisiuni semnificative. Fauci a recunoscut că măsura de distanțare socială de doi metri impusă cetățenilor nu se baza pe dovezi științifice și, prin urmare, a fost impusă fără temei. În plus, a mărturisit în cele din urmă că teoria scurgerii virusului din laboratorul chinez de la Wuhan (laborator finanțat de el însuși) nu era “o teorie a conspirației”.

Președintele subcomisiei, Brad Wenstrup, a subliniat că mărturia lui Fauci a adus la iveală eșecurile drastice și sistemice ale sistemului de sănătate publică american. Wenstrup a declarat: “În timp ce influența narativele publice, în același timp nu avea nicio idee despre ce se întâmpla sub jurisdicția sa la NIAID. Fauci a semnat toate granturile de cercetare naționale și internaționale fără a revizui propunerile și a recunoscut că nu știe dacă NIAID superviza laboratoarele pe care le finanța, inclusiv cel din Wuhan”.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii