Ilieș Bogdan - candidat independent Consiliul Local Zalău
SHOP/MAGAZIN

 

Jibou, 13 decembrie 2023 – Miercuri, 11 decembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, au efectuat patru percheziții domiciliare în localitatea Jibou, vizează persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de camătă, furt, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, acces ilegal la un sistem informatic și operațiuni ilegale cu instrumente de plată fără numerar.

USR Salaj

Conform anchetei, în perioada 2021 – 2023, suspecții ar fi acordat împrumuturi cu dobândă unor persoane, generând astfel infracțiuni de camătă și operațiuni financiare frauduloase. Unul dintre datornici, pentru a-și achita datoria, ar fi furat un card bancar și l-ar fi oferit unuia dintre suspecți, generând tranzacții ilegale în valoare de 2.900 de lei.

În urma perchezițiilor, au fost confiscate cinci telefoane mobile, bijuterii, 9.000 de lei și diverse înscrisuri, care vor servi drept probe în continuarea cercetărilor.

Șapte mandate de aducere au fost puse în aplicare, iar persoanele implicate au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj pentru audieri. Ulterior, patru dintre suspecți, cu vârste cuprinse între 34 și 55 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

La data de 12 decembrie, față de cinci dintre suspecți, Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, ai Serviciului Criminalistic, luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sălaj.

Cercetările continuă sub supravegherea unui procuror, având drept obiectiv documentarea întregii activități infracționale a suspecților.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii