La Romexpo București a fost lansata pe data de 29 noiembrie 2023  platforma “ROUNIT – Comunități Reunite”, sub egida Asociației Românilor din Italia, Camerei de Comerț și Industrie a României, Federației Patronatelor Societăților din Construcții și InfoCons, evenimentul a adunat reprezentanți marcanti ai mediului de afaceri, organizații non-guvernamentale și ai autorităților publice.

Cu scopul de a crea o punte eficientă între românii din străinătate și sectorul economic autohton, dar si de repataria capitalul românesc din diaspora, platforma “ROUNIT” a fost prezentată de către Marius Hărătău, responsabilul proiectului.

Platforma este un proiect pilot care depinde de implicarea autorităților județene și are ca obiective facilitarea repatrierii capitalului, certificarea competențelor profesionale dobândite în străinătate și oferirea de soluții pentru criza forței de muncă din România.

“ROUNIT – Comunități Reunite” reprezintă un pas semnificativ în direcția consolidării legăturilor dintre România și diaspora, oferind oportunități de colaborare și reintegrare pentru românii de pretutindeni. Platforma poate fi accesată la adresa www.rounit.org, fiind deschisă pentru toți cei interesați să contribuie la dezvoltarea și consolidarea legăturilor economice și sociale între România și diaspora românească.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii