PNL-ul se pregătește să dea asaltul asupra Constituției! Președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a anunțat luni că se va face o revizuire a legii fundamentale. Cu toate acestea, declara ca exista o lipsa a disponibilității pentru negociere și toleranță și a evidențiat-o ca pe o problemă majoră. Deși actuala coaliție deține o majoritate confortabilă în Parlament, o revizuire a Constituției nu este de dorit, mai ales ca stim de ce a fost capabil PNL in timpul pandemiei.

Gorghiu consideră că revizuirea Constituției poate fi momentul potrivit pentru “a armoniza legea fundamentală cu interesele societății și pentru a ține pasul cu vremurile”. În acest sens, ea a sugerat o soluție inspirată de primul articol al Constituției Republicii Franceze, care prevede favorizarea prin lege a accesului egal al femeilor și bărbaților la mandatele electorale, funcțiile elective și responsabilitățile profesionale și sociale. Adica madame Gorghiu vrea ca femeile sa ocupe locuri nu prin merit, ci doar pe baza de gen. Azi femeile si maine, alea care se simt femei…

Aceste idei nu sunt bune nici pe hârtie, o revizuire a Constituției poate duce la o mai mare dictatura din partea PNL-ului si a principalilor opozanti de fatada precum PSD-UL. PNL-ul e hotărât să își pună amprenta asupra legii fundamentale și să aducă schimbări semnificative, pentru ca altfel va pierde puterea in viitor, de aceea e de așteptat ca dezbaterea privind revizuirea Constituției să devină un subiect fierbinte în viitorul apropiat.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii