Dupa ce, cu ceva vreme in urma, PNL a incercat sa-si insuseasca actiunea de inaugurare a Casei Memoriale al lui Iuliu Maniu de la Badacin, unde repezentantii sai nationali si locali s-au dat mari patrioti, acum vedem ca desi au pus mana pe puterea judetului sunt incapabili de a mentine in proprietatea statului una din cladire simbol ale Salajului si anume Castelul Wesselényi din Jibou, in curtea caruia se gaseste cea mai frumoasa Gradina Botanica a Romaniei.

Consiliul Judetean Salaj nu a reusit sa-si exercite dreptul de preemptiune in privinţa cumpararii Castelului Wesselenyi din Jibou. Practic moştenitorul a vandut clădirea monument, far ca Dinu Iancu Salajeanu, cantaretul din fruntea Consiliului Judetean Salaj sa-si deschida gura, nu sa ne cante, dar mai ales sa faca ceva pentru a se evita acest lucru.

Culmea este ca anuntul vanzarii a fost facut chiar pe pagina de socializare a vicepreşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Robert Szilagyi. Un personaj care vrea sa umple Zalaul doar cu statui de personalitati unuguresti, mai mult mai sau mai putin istorice, ceea ce ne facem sa ne intrebam daca nu cumva acesta chiar a stiut de tranzactie.

Asta pentru imediat castelul a fost revendut si ca sa vezi potriveala, tocmai catre o societate din proprietatea statului ungar ( Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt), acelasi stat care a finantat si statuia lui Ady Endre, plantata fara avize de la Directia de Urbanism Salaj, chiar sub nasul “atent” al Primariei Zalau.

Acum dupa ce Consiliul Județean Sălaj nu a trimis la termen adresa prin care trebuia sa-si exprime exercitarea dreptului de preemțiune și intenția de cumpărare a imobilului, ne vine greu sa credem, ca tocmai cel care trebuia sa fie atent sa nu se ajunga acesta situatia si anume udmr-istul Robert Szilagyi, care “intamplator” are si calitatea de şef al comisiei constituite pentru cumpărarea castelului, va solicita acest drept in instanta si va recupera cladirea de la statul ungar.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii
TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.