Intr-o inițiativă susținută de comunitățile locale din Berveni, Căpleni, Ciumești și Urziceni, Asociația Grup de Acțiune Locală Sud-Vest Satu Mare a dat startul unui program esențial de îngrijire la domiciliu destinat persoanelor în vârstă. Evenimentul a avut loc sub îndrumarea domnului Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare, care s-a întâlnit cu liderii primăriilor implicate în proiect în cadrul localității Căpleni. În cadrul întâlnirii, a fost semnat un contract de parteneriat crucial pentru depunerea proiectului de finanțare către Ministerul Muncii.

“Sprijinirea programelor sociale reprezintă o prioritate pentru Consiliul Județean Satu Mare. Suntem încântați că această oportunitate nu este accesată doar de organizații non-profit, ci și de asociații din zonele rurale, care vor contribui la furnizarea serviciilor de îngrijire la domiciliu pentru numeroase persoane în vârstă din mediul rural,” a subliniat Pataki Csaba.

Centrul actual de îngrijire pentru persoanele vârstnice, având sediul în Berveni, va oferi asistență pentru 40 de beneficiari și, în paralel, va crea 18 locuri de muncă noi în zonă. Asociația Grup de Acțiune Locală Sud-Vest Satu Mare are deja un program similar în desfășurare cu succes în satele Petrești, Tiream, Pișcolt și Căuaș.

Consiliul Județean Satu Mare, în calitate de membru al Asociației Grup de Acțiune Locală Sud-Vest, contribuie la funcționarea asociației prin intermediul unei cotizații anuale de 150.000 de lei. Aceste fonduri sunt utilizate pentru acoperirea diverselor costuri, inclusiv a contribuției necesare pentru realizarea proiectului de finanțare.

Într-un context în care îngrijirea persoanelor vârstnice devine o prioritate din ce în ce mai evidentă, această inițiativă reprezintă un pas semnificativ către crearea unui mediu de sprijin adecvat pentru această categorie vulnerabilă din zonele rurale.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii
TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii