Ilieș Bogdan - candidat independent Consiliul Local Zalău
SHOP/MAGAZIN

 

Sala Unirii din Alba Iulia, locul istoric unde, în 1918, s-a proclamat Unirea Transilvaniei cu România, a fost o destinație iconică și accesibilă pentru vizitatori timp de mai bine de un deceniu. Cu toate acestea, începând de anul acesta, o taxă de acces a fost reintrodusă, marcând o schimbare semnificativă pentru cei interesați să exploreze acest important sit istoric.

USR Salaj

Începând de marți, odată cu redeschiderea Sălii Unirii după vacanța de iarnă, vizitatorii trebuie să fie conștienți că vizitarea acestei clădiri simbol pentru istoria românilor nu mai este gratuită. Hotărârea de reintroducere a taxei de acces a fost aprobată în unanimitate de consilierii județeni din Alba la sfârșitul anului trecut, la solicitarea Muzeului Național al Unirii.

Conform noilor reguli, tariful de intrare este de 15 lei pentru adulți, 7 lei pentru studenți și pensionari, iar elevii vor plăti 3 lei. Doar preșcolarii, veteranii de război și persoanele cu dizabilități vor beneficia de acces gratuit. În plus, cei interesați să viziteze atât Sala Unirii, cât și clădirea Muzeului vor plăti un tarif combinat (25 lei).

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii