Miercuri 24 ianuarie 2024, forțele de ordine din Sălaj au desfășurat o acțiune decisivă împotriva traficului de droguri, culminând în cinci percheziții domiciliare și reținerea a cinci persoane pentru trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe psihoactive, fără autorizație legală.

Potrivit informațiilor furnizate de către poliție, cercetările efectuate au relevat că, în perioada 2023 – ianuarie 2024, cei cinci indivizi au fost implicați în deținerea și comercializarea repetată a cantităților de droguri de risc și mare risc, precum și a substanțelor psihoactive, printre care se numără canabisul, cristalul și substanțele din categoria catinoidelor. Îngrijorător este faptul că aceste activități ilicite s-au desfășurat inclusiv în rândul minorilor, cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani, în județul Sălaj.

În timpul perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate dovezi semnificative, inclusiv 150 de grame de cristal (3-CMC, drog de mare risc), 4 grame de canabis, 5 grame de substanță sub formă de pulbere cristalizată, 585 de pliculețe de tip ziplock din material plastic transparent fără conținut, 7 telefoane mobile, un cântar electronic de mare precizie, un grinder, diverse obiecte și plicuri cu urme de substanțe, precum și o sumă considerabilă de bani: 450 de euro, 150 de lire sterline și 4.200 de lei.

Pe baza probelor adunate, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sălaj au dispus reținerea celor cinci suspecți pentru 24 de ore. Astăzi, 25 ianuarie, autoritățile au sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sălaj cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Această operațiune de amploare a fost posibilă datorită sprijinului colaborativ dintre polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj, Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sălaj, jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Județean Sălaj și Gruparea Mobile Cluj – Napoca, precum și echipajul canin al Direcției Regionale Vamale Cluj.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii
TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii