Într-un anunț șocant, Bogdan Buta, fondator și CEO al companiei responsabile cu organizarea festivalurilor Untold, se retrage din funcțiile executive. Decizia vine în contextul unor acuzații grave aduse în spațiul public cu privire la presupuse fapte de sex cu minori petrecute cu trei ani în urmă.

Avocații lui Bogdan Buta au emis un comunicat în care acesta respinge vehement acuzațiile, calificându-le drept “afirmații defăimătoare”. Buta anunță, de asemenea, că va acționa în justiție persoanele responsabile pentru afectarea imaginii sale.

Comunicatul precizează că, în semn de respect față de echipa sa și pentru a se putea dedica exclusiv apărării sale, Bogdan Buta a decis să se retragă din funcțiile executive, predându-le celorlalți co-fondatori și echipei executive. Până la soluționarea cazului, operațiunile de zi cu zi vor fi gestionate de echipa de management a grupului.

Avocații lui Buta exprimă încredere în sistemul judiciar, afirmând că vor demonta fiecare acuzație și vor demonstra că acestea sunt false. Poliția din Cluj a deschis o anchetă în urma unor acuzații privind relații sexuale cu minori în 2021. Cu toate acestea, nu au fost primite plângeri penale până în acest moment.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii

Bogdan Buta a calificat acuzațiile drept “scenarii SF complotate”, menționând că va căuta dreptate prin intermediul sistemului judiciar. În consecință, poliția a schimbat încadrarea juridică din agresiune sexuală în act sexual cu un minor. Oricum, Bogdan Buta susține că aceste acuzații nu au nicio bază reală și că va face tot posibilul să-și dovedească nevinovăția în instanță.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii