Escrocheria Sim Swap reprezintă o amenințare serioasă în mediul cibernetic. Această înșelătorie implică înlocuirea identității unei persoane pentru a obține date sensibile și pentru a accesa conturile online, inclusiv conturile bancare. Cum Funcționează?

Escrocii obțin datele personale ale victimei prin atacuri informatice, precum phishing-ul sau malware-ul. Apoi, ei pretind că le-au fost furate telefoanele mobile sau le-au pierdut și cer o nouă cartelă SIM cu același număr de telefon, care de fapt aparține victimei. Cu noua cartelă SIM, escrocii obțin acces la conturile online ale victimei și efectuează operațiuni frauduloase.Există anumite semne care pot indica o escrocherie Sim Swap, cum ar fi dificultăți în conectarea la rețeaua de telefonie mobilă sau imposibilitatea de a efectua apeluri sau a trimite mesaje SMS.

Pentru a vă proteja de această înșelătorie, evitați să dezvăluiți numărul de telefon pe rețelele de socializare, utilizați un cod PIN pentru a vă accesa conturile pe dispozitivele mobile, evitați autentificarea cu doi factori prin SMS și optați pentru metode mai sigure precum autentificarea cu doi factori prin intermediul unei aplicații sau prin email. De asemenea, puteți utiliza un token fizic pentru o protecție suplimentară.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii