Elena Radu, avocata si presedinta Coalitiei pentru Apararea Statului de Drept (CASD) a semnalat pe pagina ei de facebook, ca actualul guvern vrea sa bage acum “la sfârșitul pandemiei” certificatul digital.

Introducerea se vrea a se face prin obisnuitele Hotarari de Guvern prin care liberalii au erodat puterea judecatoreasca, impiedicand prin schimbarea lor repetata ca judecatorii sa se poate exprima asupra constitutionalitatii acestora.

Exact cum semnala si Elena Radu, probabil cum toate partidele sunt cu ochi pe sondaje (PNL si USR in cadere libera), cei de la guvernare nu au avut curajul sa introduca certificatul la vot asa ca s-au gandit sa-l introduca printr-un articol si cateva alineate care nu au fost pus in dezbatere publica.

Practic, scrie Elena, acest aricol va permite Guvernului sa zica ca are temei in lege (OUG) pentru certificat la nivel national: Art 12 alin 2 lit b ”Regulile de acceptare a certificatelor se stabilesc dupa cum urmeza … b( pentru desfasurarea activitatilor pe teritoriul national, se stabilesc prin Hotarare a Guvernului”.

Avocata totodata sublineaza ca: “daca se adopta acest OUG el va avea statut de lege, iar Guvernul prin HG va putea sa restranga ORICE activitate, (iar tot ce facem noi se reflecta intr-o activitate) prin Hotararea de Guvern”…

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii

Aveti aici linkul la ce Guvernul a declarat public https://gov.ro/ro/guvernul/sedinte-guvern/informatie-de-presa-privind-proiectele-de-acte-normative-incluse-pe-agenda-edintei-guvernului-romaniei-din-3-februarie-2022

iar aici aveti adevaratele intentii ale acestei coalitii de guvernare PNL-PSD-UDMR

https://sgg.gov.ro/1/wp-content/uploads/2022/02/OUG-2.pdf

E de ieșit in strada acum! - Guvernul baga certificat la nivel national 2

 

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.