Ilieș Bogdan - candidat independent Consiliul Local Zalău
SHOP/MAGAZIN

Nici măcar primăvara nu a venit, în schimb deja se simte un miros puternic de campanie electorală care vine dinspre Consiliul Județean Sălaj.

Astăzi, la sediul instituției, s-a perindat, la invitația lui Dinu Iancu-Sălăjeanu, europarlamentarul Cristian Bușoi, raportor al Parlamentului European pentru programul “independent” de sănătate al Uniunii Europene. Oficial, ni se spune că a fost o întâlnire cu reprezentanții sistemului sanitar din județ pentru a dezbate și clarifica oportunitățile de finanțare oferite de Uniunea Europeană și că investițiile în sistemul de sănătate din Sălaj ar fi susținute la Bruxelles. Neoficial, este clar că este vorba de o altă campanie ieftină pe care Dinu, în calitate de noul șef al PNL Sălaj, o face partidului în perspectiva alegerilor de anul viitor.

USR Salaj

Pentru a înțelege cine este Bușoi, este suficient să vă reamintim că el este cel care a primit o deplasare de lux plătită de Qatar și pe care a declarat-o cu o întârziere de aproximativ trei ani (Libertatea), ceea ce ne face să ne întrebăm cât de transparent va fi el și partidul său când vor sosi “oportunitățile de finanțare” din PNRR, despre care a declarat și discutat la Zalău și despre care spune că ar trebui să profităm în perioada următoare. Însă, știind că politicienii milionari ca el folosesc un dublu limbaj, ar fi interesant să ne întrebăm și la cine se referea că ar trebui să profite de aceste fonduri, având în vedere că reprezentanții sistemului sanitar din județ sunt numiți pe bază politică.

Interesant cum pe Dinu l-a prins hărnicia tocmai după ce președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, le-a transmis celor din Sălaj și Bistrița să-și facă spitale, ca pacienții să nu mai vină la Cluj. La întâlnirea de azi, s-a apucat să declare că “scopul este de a construi de la zero noi facilități pentru pacienți și medici. Ne dorim ca și în Sălaj pacientul să beneficieze de un tratament integrat și complet, de la diagnosticare și până la vindecare”. Cum ne-am amintit de minciunile lui Dinu de anul trecut cu ocazia Micii Uniri, cum că doar prin vaccinare se iese din acea “pandemie”, dați-ne voie să dubităm profund de cele declarate de cântăreț.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii