Ilieș Bogdan - candidat independent Consiliul Local Zalău
SHOP/MAGAZIN

Bob Virgil Marius, Senator USR de Sălaj, a propus o lege care ajută companiile care au de încasat creanțe de la debitori radiați de la O.R.C. (Registrul Comerțului) să-și ajusteze baza de impozitare. El consideră că este incorect ca statul să încaseze impozit pe profit pe ceva ce în realitate nu a adus profit sau impozit pe venituri neîncasate de fapt de contribuabil.

“Mai exact, contribuabilii firme pot să-și ajusteze baza de impozitare printr-o cerere scrisă către ANAF de ajustare a bazei impozabile. Se va menționa în acea cerere: numele societății comerciale debitoare radiate, dovada radierii și documentele doveditoare ale creanței. Așa contribuabilul își va elimina din baza de impozitare veniturile neîncasate de la cel radiat sau va regla situația TVA-ului. Nu este normal ca Statul să încaseze impozit pe profit pe ceva ce în realitate nu a adus profit sau impozit pe venituri neîncasate de fapt de contribuabil” a declarat senatorul USR de Salaj, Bob Virgil Marius.

USR Salaj

Senatorul Marius și colegul său, senatorul USR de Sibiu, Claudiu Mureșan, au depus marți o propunere de lege în acest sens, care speră să fie adoptată de Parlamentul României. El speră că parcursul în Parlament va fi scurt și colegii parlamentari vor avea capacitatea de a trece peste interesele de partid și vor adopta o lege de bun simț în favoarea contribuabilului român.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii