Aradul s-a bucurat de o importantă investiție în sistemul de sănătate, cu inaugurarea Spitalului de Psihiatrie de la Căpâlnaș, luna aceasta. Acest eveniment marchează deja al doilea spital construit de la zero de către Consiliul Județean Arad, iar un al treilea spital, cel de Oncologie, este în ultima fază de finalizare și urmează să fie inaugurat în curând. Ambele spitale sunt finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), un efort pentru îmbunătățirea infrastructurii medicale din această zonă.

Investițiile în domeniul sănătății reprezintă un obiectiv prioritar pentru județe, având în vedere interesul crescut al locuitorilor pentru accesul la servicii medicale de calitate. Fiind județ de graniță, mulți arădeni au optat să călătorească în străinătate pentru a primi tratament medical adecvat. În acest context, Consiliul Județean Arad și-a propus să ofere servicii medicale de înaltă calitate, comparabile cu cele căutate în alte județe sau chiar în țări vecine, cum ar fi Timiș, Cluj sau Ungaria.

Noul Spital de Psihiatrie de la Căpâlnaș impresionează prin suprafața totală de 5.385 mp, dispunând de demisol, parter și etaj. Dotat cu 75 de locuri pentru pacienți, acesta va oferi asistență medicală permanentă, alături de programe de terapie ocupațională. Construcția spitalului a demarat în anul 2019, iar finanțarea a fost asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală și din bugetul județean.

Această inițiativă marchează un pas semnificativ în îmbunătățirea serviciilor medicale din Arad, aducând un beneficiu important comunității și asigurând accesul local la servicii medicale moderne și calitative.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii