În fiecare an, în ultimul sfârșit de săptămână din luna iulie, Plaiul Jinarilor devine gazda unei sărbători unice – Festivalul “Sus pe muntele din JINA”. Această tradiție îndrăgită adună jinari de pretutindeni, în amintirea nedeilor de altădată și pentru a celebra spiritul autentic al locului.

Cu mai bine de cinci decenii în urmă, Nedeia era o manifestare cu totul aparte – un târg adevărat, unde fiecare aducea cu sine ceva de vânzare, în timp ce alții se îndreptau spre munte pentru a cumpăra. Era un loc de întâlnire pentru oameni, unde distracția și veselia se îmbinau într-o atmosferă plină de farmec.

Festivalul “Sus pe muntele din JINA” este organizat cu pasiune și dedicare, continuând astfel să păstreze vie tradiția nedeilor autentice. Evenimentul este cofinanțat de Consiliul Județean Sibiu, prin intermediul Agenda Culturală și Dezvoltarea Comunității a județului, asigurând o experiență bogată în cultură și tradiții pentru participanți.

Ediția cu numărul 51 a acestui festival se va desfășura în perioada 29-30 iulie 2023, într-o atmosferă plină de bucurie și emoție. Locuitorii din zona și vizitatorii  sunt așteptați să se bucure de un program variat, ce cuprinde spectacole folclorice, concerte de muzică tradițională, expoziții de meșteșuguri și obiceiuri specifice zonei montane.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii
TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii