Ilieș Bogdan - candidat independent Consiliul Local Zalău
SHOP/MAGAZIN

Faptul că Justiția Română s-a exprimat împotriva dorințelor românilor și a decis înlăturarea a 52 de cruci ale eroilor neamului românesc nu trebuie să ne împiedice să vizităm acest loc, unde sunt înmormântați atât cei care ne-au asuprit, cât și cei care ne-au eliberat.

În Cimitirul Internațional al Eroilor din Valea Uzului sunt înhumați 1143 de soldați de șapte naționalități, care au provenit din patru armate din primul și al doilea război mondial (austro-ungară, germană, română și rusă). Așadar, pe lângă majoritatea formată din soldați maghiari și germani, sunt înmormântați aici și soldați români, ruși, sârbi, austrieci și italieni.

USR Salaj

Chiar președintele extremist al Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, bucuros de sentința dată, a anunțat pe pagina sa în limba maghiară că “în sfârșit” cimitirul poate fi vizitat. “Pentru cei care nu l-au vizitat, acum este momentul să aducă omagiu eroilor”, a declarat acesta, fără a specifica la care eroi se referă. În ceea ce privește vizitele la cimitir, conform informațiilor financiare de la Budapesta, Maszol, acesta a declarat că a primit o notificare că “extremiștii” din București s-ar îndrepta către Dărmănești, spre Valea Uzului, declarând că acești oameni au un singur scop: “acela de a provoca haos, violențe sau orice ar putea schimba situația actuală”.

Președintele Consiliului Județean Harghita se teme că ar putea începe un “turism” în Valea Uzului, deoarece, din punctul său de vedere, “extremiștii sau provocatorii” abia așteaptă acest moment, și că împreună cu primarul din Ciucani va găsi o soluție cu care toată lumea să fie mulțumită, pentru a asigura ordinea în regiune și pentru ca nimeni să nu tulbure liniștea eroilor noștri. Nici aici nu se specifică la care eroi se referă, dar evident in calitate de extremist nu se feresete sa-i catalogheze pe altii care ar puetea aduce un omagiu eroi romanilor care acum o ramas fara cruce la capatai, extremisti. Așa că, dacă vă aflați în zonă, poate chiar de Ziua Eroilor 6 iunie ar fi cazul să faceți o vizită în locul unde eroii români și-au sacrificat viața pentru ca Transilvania să devină românească.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii