Ilieș Bogdan - candidat independent Consiliul Local Zalău
SHOP/MAGAZIN

In cadrul proiectului COMAND – SYNCHRONIZATION OF OPERATIONAL EMERGENCY SITUATIONS IN BORDER REGION – HUSKROUA/1901/8.1/0059, desfășurat în regiunea de frontieră dintre Ucraina și România, a avut loc un schimb de experiență între 12 ofițeri ucraineni din cadrul Departamentului principal al Serviciului de Stat în Situații de Urgență, regiunea Transcarpatia, și 13 ofițeri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș. Evenimentul a avut loc în perioada 20-22 noiembrie 2023, în Maramureș.

Unul dintre momentele-cheie ale schimbului de experiență a fost seminarul cu tema „Fluxul de informații în situații de urgență în context transfrontalier”, unde participanții au discutat și au împărtășit cunoștințe despre modul în care se gestionează și se distribuie informațiile în situații de urgență, având în vedere specificul zonei de frontieră.

USR Salaj

De asemenea, a fost prezentată gama de autospeciale de intervenție din dotarea ambelor echipe, oferind oportunitatea de a observa și de a compara echipamentele utilizate în gestionarea situațiilor de urgență.

Evenimentul a inclus și desfășurarea a două exerciții tactice, menite să pună în practică cunoștințele teoretice și să evalueze abilitățile de intervenție. Primul exercițiu a simulat o intervenție într-un accident rutier, cu o victimă încarcerată, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Maramureș. Echipa de intervenție a reușit să descarceze și să acorde prim ajutor victimelor, demonstrând coordonarea și eficiența operațiunilor.

Cel de-al doilea exercițiu a avut loc pe platforma unui operator economic din Baia Mare și a simulat intervenția într-un accident cu substanțe periculoase, unde au fost implicate o mașină și o cisternă cu toluen diizocianat. Acest scenariu a presupus gestionarea scurgerilor de substanțe periculoase și evacuarea victimelor, inclusiv intervenția în caz de incendiu.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii