Ilieș Bogdan - candidat independent Consiliul Local Zalău
SHOP/MAGAZIN

În ultima vreme, a apărut un subiect controversat referitor la propunerea de reformă a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și potențialele implicații ale sale asupra politicii globale de sănătate. Un medic și cercetător italian care lucrează în străinătate de ani de zile, profesorul Josef Tritto, a avertizat pe toată lumea în discursul său de la Palazzo Madama din Roma, pe 28 iunie, cu privire la riscul de a nu înțelege în mod adecvat ceea ce implică ultima reformă a OMS. “Până la sfârșitul lunii noiembrie”, a spus el, “ar trebui să fie aprobat documentul zero al reformei OMS și al pașaportului de sănătate mondial privind vaccinările”.

Astfel, dacă guvernele europene și fiecare cetățean în parte nu se opun la timp sau nu solicită alte modificări, măsura devine executivă pentru toate țările care au semnat proiectul, independent de voința politică locală a instituțiilor fiecărei țări. Ideea de bază este de a interveni înainte de sfârșitul lunii noiembrie pentru a se evita prevalența intereselor politice și economice globale asupra bunăstării cetățenilor. O consecință ar fi ca guvernele înșiși și populațiile să fie supuse dictaturii OMS-ului. În această reformă a OMS, sunt prevăzute clauze obligatorii pentru transformarea pașaportului verde de sănătate în Europa într-un pașaport de sănătate mondial care acoperă toate tipurile de vaccinări. Astfel, suveranitatea statelor va suferi o nouă lovitură. Profesorul Tritto, în audierea sa în Senat, a declarat: “Această reformă prevede clauze obligatorii pentru țările care trebuie să accepte agenda de vaccinare, oricare ar fi aceasta, produsă de conducerea OMS și de a fi implementată în țările care au semnat tratatul și nu ridică obiecții”. Punctul crucial este transformarea pașaportului verde de sănătate în Europa într-un pașaport de sănătate mondial, iar Comisia Europeană (ne aleasă) a confirmat deja că este de acord cu OMS-ul. Pe acest subiect nu există îndoieli, având în vedere afacerile pe care le-au făcut în timpul pandemiei de COVID-19 și asupra cărora trebuie să se facă în continuare lumină și dreptate.

USR Salaj

Profesorul Tritto a mai declarat: “Încă o dată, fără a solicita un aviz consultativ de la statele membre sau, cu atât mai puțin, de la Parlamentul European, se aprobă aceste reforme care implică faptul că OMS-ul va publica, după sfârșitul lunii noiembrie, lista vaccinurilor obligatorii pentru toți, de la copii la vârstnici, și că nu va fi posibilă călătoria de la o țară europeană la alta fără a se conforma acestor obligații vaccinale. Nu avem lista vaccinurilor, iar acolo vor fi și alte vaccinuri noi care nu au fost niciodată testate cu adevărat pe scară largă la oameni, cu un risc incredibil asupra mobilității populațiilor în Europa în zona Schengen, dar și către țările terțe care nu vor aproba acest document”.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii