Ilieș Bogdan - candidat independent Consiliul Local Zalău
SHOP/MAGAZIN

În data de 28 februarie 2023, orașul Zalău a fost martorul unui eveniment neobișnuit. Tehnica militară a fost transportată prin străzile principale ale orașului, stârnind interesul și curiozitatea locuitorilor, dar și speculații cu privire la destinația acestor arme. În această situație, mulți s-au întrebat dacă acestea nu cumva ar fi destinate pentru războiul din străinătate.

Aceste speculații se pare că au fost adevărate, întrucât, recent, a apărut un video pitoresc al președintelui Ucrainei, Zelensky, în care acesta mulțumește Italiei pentru trimiterea de arme, care, conform opiniei sale, vor ajuta la prelungirea războiului și la moartea de civili, femei și copii. Este șocant și îngrijorător să vedem că guvernele europene trimit arme în zonele de conflict, ignorând consecințele grave și devastatoare pe care acestea le au asupra civililor nevinovați.

USR Salaj

Potrivit unui nou sondaj realizat pentru Corriere della Sera, 45% dintre italieni se opun trimiterii de arme la Kiev (fie vorba între noi, cu siguranță numărul celor care se opun este mult mai mare, dar să admitem că nici pe noi românii nu ne-au întrebat decidenții care ne-au vrut “binele” in pandemie, dacă vrem să fim trași în războiul altora, care servește doar intereselor americane.) Este evident că acest comportament doar agravează situația, ducând la pierderea de vieți și la suferință pentru milioane de oameni, chiar astazi economistul Dan Diaconu, a facut o declarație șocant care pe noi românii ar trebuie sa ne pună pe gânduri în ce ne mai bagă acest președinte Iohannis care nu are copii…,economistul a scris pe canalul să de telegram că:

“Patru luni de zile au livrat americanii arme în Ucraina via Galați și Constanța sub acoperirea exportului de cereale. Navele ucrainene descărcau grâul în România, iar apoi, în regim strict secret, erau încărcate ochi cu armament și muniție. Totul se descărca la final într-un așa-zis depozit de cereale din Odessa, transformat în mega-depozit de armament. Miza era aceea de a aduna armele acolo în vederea „marii ofensive” împotriva rușilor. Acea ofensivă avea și o componentă care ar fi pornit dinspre Odessa”.

În timp ce președintele ucrainean Zelensky a mulțumit premierului italian Meloni pentru armele trimise în Ucraina, nu a făcut același gest și cu “Plăvanul” nostru…din contra ne-a sifdat prin înlăturarea mormintelor românești din Cernăuți și prin dragarea canalului Bastroe care afectează Delta Dunării.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii