Ilieș Bogdan - candidat independent Consiliul Local Zalău
SHOP/MAGAZIN

Europarlamentarul Cristian Terheș a criticat aspru votul europarlamentarilor de la PNL, PSD și USR pe raportul COVID în comisia de specialitate, într-un discurs direct pe Facebook. Acesta i-a acuzat că mint fără rușine și votează fără argumente, bazându-se doar pe politică. “Singurul mod de a-i opri pe nenorociți este să ieșiți la vot în 2024 și să mă ajutați să trimitem în acest parlament cât mai mulți europarlamentari români, patrioți, oameni hotărâți care să poată opri această nenorocire”, a afirmat Terheș. El a tras și un semnal de alarmă, afirmând: “Dacă nu vă implicați, sclavagismul ne așteaptă”, referindu-se la lansarea certificatului digital global și transformarea Europei într-un lagăr, o închisoare digitală. “Devenim efectiv supuși statului, sclavii Evului Mediu, asta se întâmplă! Astăzi nu mai sunt moșieri și boieri, ci sunt aceste companii farmaceutice producătoare de vaccinuri”.

Exprimându-și stupefacția, europarlamentarul a repetat că cele trei grupuri politice din care fac parte cele trei partide “românești” sfidează efectiv drepturile oamenilor și a solicitat românilor să nu mai voteze aceste partide. El a explicat cum, deși doar 7-8 persoane participă la dezbaterile din aceste comisii, ajung să voteze 37 de europarlamentari drepturile și libertățile noastre, bazându-se pe indicațiile degetului arătător, fără niciun interes pentru ceea ce este conținut în articole si amendamente. “Unde au fost acestia în timpul dezbaterilor? S-a votat la comandă!” Terheș a indicat cu degetul europarlamentarul PNL, Mircea Gheorghe Hava prezent in comisie, pentru modul în care a votat amendamentele și articolele. “Te înspăimânți, gândește-te că au respins publicarea contractelor, crearea unui fond pentru cei care au efecte adverse după vaccin, au respins ca firmele producătoare de vaccinuri să dea proprietatea intelectuală ca și alte firme să poată să facă vaccinuri”, a spus europarlamentarul sălăjean, subliniind lipsa de asumare a responsabilității din partea acestor producători. “Au fost amendamente care au cerut ca firmele producătoare de vaccinuri să fie cele care răspund în cazul în care există efecte adverse, știți ce s-a întâmplat cu ele, au fost respinse pe bandă rulantă”.

USR Salaj

Un alt aspect amintit și subliniat de Terheș a fost faptul că nu știm nici măcar în 2023 conținutul secret al contractelor negociate de Ursula von der Leyen și șeful Pfizer, Albert Bourla, și de aici necesitatea de a ne implica prin vot. “Suntem în această situație din cauza pasivității multora”.

Într-un limbaj foarte plastic, cu accent de ardelean, Terheș a arătat cum unii nu merg la vot pentru că “le puțe x, y”, dar în schimb acestor decidenți care ne încalcă drepturile și libertățile nu le puțe nimic, pentru că nu-i interesează decât banii și puterea. Ca exemplu de implicare, Terheș a indicat partidul fermierilor olandezi care, de la 1% într-un an de zile, a ajuns la 23%, indicând necesitatea de a aduce în parlament noi europarlamentari care să se lupte pentru drepturile și libertățile noastre fundamentale. Până la votul din plen, Terheș invită la “bombardarea” emailurilor europarlamentarilor români pentru a evita votarea acestuia în plenul Parlamentului UE, dat că mulți țin cont doar de interesele de grup de partid și nu de cele ale oamenilor.

Interesant cum europarlamentarul Cristian Terheș, în ciuda realității din Parlamentul UE, se exprimă categoric împotriva unei eventuale ieșiri a României, datorită lipsei unei alternative viabile. Insistă pentru a rămâne și a lupta in continuare împotriva acestei Comisii Europene care și-a autoerogat dreptul de a comanda libertatea de mișcare pe bază de vaccinuri.

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii