Ilieș Bogdan - candidat independent Consiliul Local Zalău
SHOP/MAGAZIN

În ședința ordinară a Consiliului local al municipiului Zalău din data de 08 februarie 2024, după ce proiectul de buget pe anul 2024 a fost votat cu 11 voturi pentru, 5 împotrivă și patru abțineri, s-a trecut la proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului de cheltuieli și venituri ale societății de transport local SC Transurbis SA pentru anul în curs.

La acest proiect, consilierul USR, Alin Guler, venit pe filiera lui Cioloș, a ieșit la rampă cu o întrebare sau o propunere “sustenabilă”, nici el nu știa precis. “După pandemie, după războiul acesta din Ucraina, parcă problemele legate de mediu și de transportul sustenabil devin mai acute. Probabil ați observat și dumneavoastră că sunt tot mai multe orașe în lumea asta care încep să implementeze transportul public în mod gratuit. Ultimul oraș despre care am citit, dacă nu mă înșel, este Bordeaux din Franța, care este un oraș mai mare decât Clujul. Atunci, am o întrebare sau propunere pentru dumneavoastră și anume aceea de a analiza posibilitatea ca și în Zalău transportul public să fie gratuit”, a declarat consilierul USR.

USR Salaj

Din aceste cuvinte se poate observa cât de slab este acest consilier, care, bazându-se pe subiectivism legat de pandemie și războiul din Ucraina, vine cu o propunere despre care nici el nu este sigur, bazată pe o generalizare exagerată și pe un exemplu care nu ține cont de specificul orașului Zalău. Doar pentru că există câteva orașe care implementează transportul public gratuit, acest lucru nu înseamnă că este potrivit și adaptat situației de la noi. Chiar printre argumentele aduse la propria “întrebare sau propunere” cu iz de “sostenibilitate” (a se citi imbecilitate), consilierul a afirmat că suma de bani care se strânge din vânzarea de bilete și abonamente este prea mică, deci cum poți să ceri în astfel de condiții gratuitatea transportului? Cine va plăti transportul, salariile șoferilor, benzina, etc.?

Pentru a sublinia imbecilitatea acestui consilier de opoziție, un alt argument de la său pentru o eventuală gratuitate a transportului public a fost “regândirea taxei pe parcare, mai ales în zona centrală, eventual crescând tariful”. Nu știm dacă realizați, dar un consilier de opoziție cere creșterea unei taxe.!!!! Unde s-a mai vazut așa ceva? Ce va face acesta în caz că, Doamne feri, ajunge consilier de majoritate? Va propune jumulirea zalăuanilor cu taxe de tot felul ca totul să devină mai “sustenabil”?

TransilvaniaTV.ro - Abonamente - Accesează multiple beneficii